Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj je predstavljena knjiga proročice koja se naziva Marijom od Božjeg milosrđa.


Navodna proročica iz Irske koja samu sebe naziva Marijom od Božjeg milosrđa u Zagrebu i Splitu predstavila je svoju knjigu 'Knjiga istine'. Taj je događaj digao podosta prašine u hrvatskim crkvenim krugovima budući da Crkva smatra kako se u ovoj knjizi radi o 'sotonskom odvajanju vjernika od Katoličke crkve', piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Tornjevi zagrebačke katedrale Kako su u potresu prošle crkve? "Svaki onaj komad što je pao mogao je ubiti čovjeka" Justin Bieber i Hailey Baldwin (Foto: Instagram) Bivša je zbog njega završila na liječenju, nedavno je oženio slavnu manekenku, a sad tvrdi da mu je uzor Isus Krist

Knjigu ove navodne proročice komentirali su i svjetski teolozi. 'Poruke Marije od Božanskog Milosrđa, kao djelovanje navodne vidjelice, sadrže brojne i teške, povijesne i činjenične pogreške u preko 650 navodnih poruka, koje proturječe nauku Katoličke crkve, mističnoj tradiciji autentične katoličke privatne objave', kaže dr. Mark Miravalle, profesor teologije i mariologije na Franjevačkom sveučilištu u Ohiu.

Proročici prerezao vrat jer mu se nije svidjelo što je čuo?!

Njemu je sporna i poruka koju knjiga šalje o legitimnosti valjano izabranog pape. 'To znači odbacivanje katoličkih koncila, katekizama i kanonskog prava u pogledu legitimnosti valjano izabranog pape. Navodne poruka prepune su negativno opominjućih praznih priča o osuđivanju i sudu u riječima i izričajima koji beskonačno milosrđe i ljubav Oca i Sina prikazuju na krivi način. Navodna poruka o papi proriče nadolazeću shizmu u Crkvi, što bi moglo postati samoispunjavajuće proročanstvo, sotonski cilj i strategija koja bi djelomično mogla proizlaziti iz nasljedovanja ekstremno opasnih i shizmatskih poruka koje širi proročica iz okolice Dublina', kaže Miravalle.

Proročica iz Dublina u svojoj knjizi zapravo najavljuje skorašnji smak svijeta te tvrdi kako je ona poslana upozoriti na Kristov drugi dolazak. Kaže i kako poruke prima od Presvetog Trojstva, Isusa i Marije te da je papa Franjo lažni papa koji katolike vode u propast.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook