Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispituju moguću štetu

Tko je platio sporni put u New York? Ministarstvo obrazovanja šalje inspekcije u škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je otkazano studijsko putovanje srednjoškolskih ravnatelja u New York, neki su ipak otišli na put. Ministarstvo Blaženke Divjak šalje inspekcije u škole.

Studijsko putovanje trebalo se održati u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Sedam dana tijekom kojih je bio predviđen samo jedan posjet njujorškoj srednjoj školi, a ostali dani bili su predviđeni za razgledavanje New Yorka, kupovinu, krstarenje, večere...

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

Nakon pritiska javnosti i medija Udruga je otkazala putovanje, ali je dio ravnatelja ipak otišao na put. Među njima je i Katarina Tolja, ravnateljica dubrovačke gimnazije. Kako se doznaje, ona je nakon bolovanja otvorila godišnji odmor i otišla na putovanje u New York. Tvrdi da je putovanje sama platila.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražilo je od svih školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Ministarstvo šalje prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, gimnazija Sisak, Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te je li o putovanju obaviješten Školski odbor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene