Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja
Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Nakon što je otkazano studijsko putovanje srednjoškolskih ravnatelja u New York, neki su ipak otišli na put. Ministarstvo Blaženke Divjak šalje inspekcije u škole.


Studijsko putovanje trebalo se održati u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Sedam dana tijekom kojih je bio predviđen samo jedan posjet njujorškoj srednjoj školi, a ostali dani bili su predviđeni za razgledavanje New Yorka, kupovinu, krstarenje, večere...

Vezani članci Ministrica Blaženka Divjak Ministarstvo obrazovanja pokrenulo psihološku pomoć učenicima, učiteljima i roditeljima. Evo telefonskih brojeva MInistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Sanja Vištica Divjak: "Imali smo 10 hakerskih napada. Ali ne razmišljamo o produžetku školske godine, stići ćemo sve rokove"

Nakon pritiska javnosti i medija Udruga je otkazala putovanje, ali je dio ravnatelja ipak otišao na put. Među njima je i Katarina Tolja, ravnateljica dubrovačke gimnazije. Kako se doznaje, ona je nakon bolovanja otvorila godišnji odmor i otišla na putovanje u New York. Tvrdi da je putovanje sama platila.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražilo je od svih školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Ministarstvo šalje prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, gimnazija Sisak, Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te je li o putovanju obaviješten Školski odbor.