Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja
Ravnateljica dubrovačke gimnazije Katarina Tolja Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Nakon što je otkazano studijsko putovanje srednjoškolskih ravnatelja u New York, neki su ipak otišli na put. Ministarstvo Blaženke Divjak šalje inspekcije u škole.


Studijsko putovanje trebalo se održati u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Sedam dana tijekom kojih je bio predviđen samo jedan posjet njujorškoj srednjoj školi, a ostali dani bili su predviđeni za razgledavanje New Yorka, kupovinu, krstarenje, večere...

Vezani članci Gari Capelli, ministar turizma Ministri preuzimaju ministarstva od svojih prethodnika, Cappelli oštro po Paviću zbog peglanja kartica: "Ja sam strogo pazio na svoje troškove" Blaženka Divjak (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Dramatične projekcije ministrice Divjak: ''U samo jednom polugodištu 50.000 ljudi u samoizolaciji''

Nakon pritiska javnosti i medija Udruga je otkazala putovanje, ali je dio ravnatelja ipak otišao na put. Među njima je i Katarina Tolja, ravnateljica dubrovačke gimnazije. Kako se doznaje, ona je nakon bolovanja otvorila godišnji odmor i otišla na putovanje u New York. Tvrdi da je putovanje sama platila.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražilo je od svih školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Ministarstvo šalje prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, gimnazija Sisak, Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te je li o putovanju obaviješten Školski odbor.