Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ od danas ima sigurnu potporu 74 zastupnika u Saboru. Potpisan je sporazum s predstavnicima češke, talijanske i srpske nacionalne manjine.


Istodobno, Josip Friščić dobio je blagoslov stranke da potpiše sporazum s HDZ-om u ponedjeljak. Tada će HDZ imati potporu 82 zastupnika. Tko će sjediti u Vladi, još uvijek je nepoznanica. 

Vezani članci Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova Ivana Brkić Tomljenović: Oporavak gospodarstva - 5 Proučili smo što Vlada planira s novcem iz EU: Obećali otvoriti sto tisuća radnih mjesta, ono što predviđaju za obnovu od potresa tek je kap u moru

Brige nema za Jadranku Kosor, uz Josipa Friščića moguću potpredsjednicu Vlade. Damiru Polančecu moglo bi pripasti gospodarstvo, a Ivanu Šukeru financije. 

Božidar Kalmeta mogao bi ostati bez dijela ministarstva. Naime, promet bi mogao dobiti Ante Dodig iz HSLS-a, a turizam HSS-ov Ante Markov. 

>> HSS prihvatio koalicijski sporazum

>> HDZ potpisao sporazum s manjinama

U Banske će dvore ponovno i Božo Biškupić. Berislavu Rončeviću mogla bi pripasti obrana ili policija. 

Mogući ministar unutarnjih poslova je i Mladen Barišić. Dragana Primorca spominju kao potpredsjednika Vlade, a Marina Matulović Dropulić resor bi mogla podijeliti s Jerkom Rošinom. 

Na mjesto Petra Čobankovića puca HSS-ov Božidar Pankretić. Reforma poljoprivrede, naime, program je HSS-a.

No, pregovori o foteljama tek slijede. Najmanje je jagme oko mjesta ministra zdravstva, a ni ministar pravosuđa, ne bude li to Vladimir Šeks, nije na vidiku. 

Na cijeni su resori u kojima se vrati novac, a ne problemi.