Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nije dekan Ekonomskog fakulteta

Tipurić trajno uklonjen s funkcije dekana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat zagrebačkog sveučilišta danas kasno poslije podne je dvotrećinskom većinom glasova potvrdio odluku rektora Alekse Bjeliša da se prof. dr. Darka Tipurića smijeni s funkcije dekana Ekonomskog fakulteta.

Za trajno uklanjanje Tipurića s mjesta dekana je glasovalo 54 člana Senata.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Ilustracija U SAD-U Izbjegnuta blokada Vlade: ''Kada usvojimo ovaj zakon, hvala Bogu, izbjeći ćemo gašenje...''

Podsjetimo, odlukom rektora Alekse Bjeliša krajem siječnja na snagu je stupila suspenzija dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića. Tipunić je suspendiran zbog nepravilnosti oko vođenja Međunarodne ljetne škole Ekonomskog fakulteta u kojoj su studenti imali priliku polagati ispite koji su se priznavali na redovitom studiju. Na taj način neki su studenti dovedeni u neravnopravan položaj. Rektor Bjeliš je tada rekao je kako je pohađanje i polaganje ispita na Međunarodnoj ljetnoj školi upitno te kako je spomenuta škola bila uvjetovana plaćanjem koji nije bilo dio školarine.

>> Suspendiran dekan Tipurić zbog 'etičke upitnosti'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene