Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nepravilnosti u radu

Suspendiran dekan Tipurić zbog 'etičke upitnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša danas stupa na snagu suspenzija dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića.

O bivšem dekanu Ekonomskog fakulteta očitovalo se i Etički savjet sveučilišta. Rektor Bjeliša istakao je kako je zaključeno da  postoje određene etičke upitnosti u radu Tipunića. Dr. sc. Melita Kovačević imenovana je zamjenicom suspendiranog dekana. Ukoliko Senat potvrdi odluku o suspenziji, dr.sc. ostaje na novom mjestu sve dok se ne izabere novi dekan Ekonomskog fakulteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravilnosti u radu Rektor Bjeliš suspendirao Darka Tipurića Slika nije dostupna Nakon prijetnji i napada Bjeliš pozvao na zaštitu profesora

>> Tipurić ostao dekan Ekonomskog fakulteta

Podsjetimo, Darko Tipunić suspendiran je zbog nepravilnosti oko vođenja Međunarodne ljetne škole Ekonomskog fakulteta u kojoj su studenti imali priliku polagati ispite koji su se priznavali na redovitom studiju. Na taj način neki su studenti dovedeni u neravnopravan položaj. Rektor Bjeliš na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako je pohađanje i polaganje ispita na Međunarodnoj ljetnoj školi upitno. Dodao je kako je spomenuta škola bila uvjetovana plaćanjem koji nije bilo dio školarine.

Bjeliš je dodao da je senat jučer većinom glasova odbio prijedlog dekana Tipurića o dopuni dnevnog reda sjednice s točkom o glasovanju o odluci rektora o suspenziji dekana Ekonomskoga fakulteta. Objasnio je da je imenovao obnašateljicu dužnosti dekana budući da Fakultetsko vijeće Ekonomskoga fakulteta nije do 19. siječnja dalo svoje prijedloge. Novinare je, među ostalim, zanimalo je li odluku o Tipurićevoj suspenziji donio zato što je Tipurić mogući kandidat na izborima za rektora. Bjeliš je kratko odgovorio da je dužnost rektora sveučilišta traži odgovornu osobu.

Izvijestio je da je senat jučer donio i odluku o pokretanju postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu te o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu postupka izbora rektora na čelu s akademikom Ivicom Kostovićem, koje do 26. siječnja treba održati konstituirajuću sjednicu.Prijedlozi će se izbornom povjerenstvu dostavljati od 10. veljače do 10. ožujka, a ono je najkasnije do 15. ožujka dužno utvrditi koji od pristiglih prijedloga ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Bjeliš je dodao da će se predloženici predstaviti senatu početkom travnja, a izbori će se održati u svibnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene