Još večeras tijelo sv. Leopolda Mandića u crkvi je u Dubravi. Zato su i danas rijeke vjernika čekale u redu kako bi obišli tijelo sveca.


U crkvi, koja nosi ime po hrvatskom svecu, misno slavlje predvodio je kotorski biskup Ilija Janjić, a vjernici su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Na misi je bio i pravoslavni mitropolit Porfirije.

Vezani članci Na Sljemenu pronađeno tijelo biciklista Užas na Sljemenu: Usred noći uz cestu pronađeno tijelo biciklista, traje policijski očevid Pomorska policija, ilustracija Tragedija na Hvaru: Iz vode izvukli tijelo, utvrđuje se identitet

Vjernici iz svih krajeva Hrvatske i danas su strpljivo čekali red kako bi obišli sarkofag s tijelom svetog Leopolda Mandića. Misu u crkvi u zagrebačkoj Dubravi predvodio je kotorski biskup - koji je naglasio kako se nada da će tijelo sveca uskoro stići i u rodni kraj - Herceg Novi.

'Sv. Leopold ne voli samo one koji su dole, koji su manjina u jednoj velikoj većini istočne crkve nego sveti Leopold voli sve vas', rekao je mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.

Propovijed su u prvom redu slušala poznata imena iz političkog i društvenog života. U počasnoj straži - pripadnici Bokeljske mornarice.

Vjernici su se ispred Crkve koja nosi njegovo ime cijeli dan imali prilike ispovjediti. Jer sveti Leopold Bogdan Mandić bio je poznat kao velik, ali i blag ispovjednik. Priliku za to u proteklih pet dana nisu propustili deseci tisuća vjernika.

Prema prvim procjenama više od 100.000 ljudi su u ovim danima obišli sarkofag s tijelom, u katedrali i ovdje u crkvi u Dubravi.

Samo u Dubravi svoj dolazak je prijavilo gotovo 250 autobusa hodočasnika iz cijele zemlje i to samo prijavljenih, ali kažu bilo ih je jako puno neprijavljenih.

Inače, tijelo svetog Leopolda može se još večeras obići uz bdijenje. Tijelo sveca do sutra će biti u crkvi, u 7:30 sati je misa, zatim sarkofag ponovno ide za Padovu, a na putu će se zadržati još u Sloveniji.