Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni porez

Thompsonov odvjetnik: 'Dižemo kaznenu prijavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi list objavio je da pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu stiže rješenje prema kojemu mora platiti više od milijun i 100 tisuća kuna poreza.

Vrijednost njegove imovine, prema zaključku porezne, ne odgovara vrijednosti dohotka koji je prijavio državi. Thompson pak tvrdi da je riječ o progonu i da je sve uredno plaćao. Thompsonovi odvjetnici također tvrde da je sve uredno plaćano.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader u sudnici Afera Fimi media Danas napokon presuda za megaslučaj koji traje već cijelo desetljeće: Hoće li se Sanader pojaviti na sudu? Suđenje u aferi Fimi media Afera Fimi media Završeno suđenje Ivi Sanaderu, poznat datum objave presude

'Gospodin Perković, kao i svaki porezni obveznik, ima pravo na žalbu u takvom postupku i mi ćemo je sigurno podnijeti i o tome će odlučivati drugostupanjsko tijelo. Dakle g. Perković ne duguje državi nikakav porez' rekao je Vatroslav Šego, odvjetnik Marka Pekovića Thompsona.

Šego Perkovićeve svjedoke smatra nevjerodostojnima, a priložene dokumente nevrijedećima jer nisu ovjereni kod javnog bilježnika. 'Ti ljudi su sudjelovali u postupku, dali svoje izjave, to su konkretni ljudi, što porezna ne priznaje i iz kojeg razloga ne priznaje to ne mogu komentirati dok ne pročitam rješenje, rekao je Šego.

>> Thompson državi mora platiti 1,164 milijuna kuna poreza

Thompson je poreznicima postao zanimljiv nakon što ga je Mladen Barišić spomenuo u slučaju Fimi Media. Thompson je ogorčen zbog curenja informacija iz Porezne uprave. Njegovi odvjetnici rješenje, iako su detalji objavljeni u medijima, još nisu dobili.

'Mi smo ih u petak kontaktirali rekli su nam da rješenje još nije napisano i da ga ne možemo dobiti u petak nego da dođemo u ponedjeljak da bi danas u Novom listu u tiskanom izdanju rješenje bilo objavljeno. Ja barem pretpostavljam da je to rješenje koje ćemo mi dobiti', rekao je Thompsonov odvjetnik, koji smatra da se u ovom slučaju radi o odavanju službene tajne.

'Mi ćemo naravno poduzeti i druge mjere, dakle konkretno kaznenu prijavu ćemo podnijeti protiv odgovornih osoba', rekao je Šego.

Sam pjevač nije želio pred kameru. Poručio nam je kako nije vidio rješenje niti zna što u njemu piše. Objavu prije nego ga je i sam vidio smatra progonom. Hoće li Thompson morati platiti više od milijun kuna poreza moglo bi se zbog ubrzanih postupaka, kakvi se provode kada je u pitanju nesklad između primanja i imovine, znati već za nekoliko tjedana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene