Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznik ljubavi

Koji je recept za sretan brak? "Prije 51 godinu pomilovala sam ga po glavi i rekla - ti ćeš biti moj"

Aktualno Galerija Ljuba i Jure Višević - 4 Ljuba i Jure Višević - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ljuba i Jure Višević - 3 Ljuba i Jure Višević - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ljuba i Jure Višević - 2 Ljuba i Jure Višević - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izabela i Dinko Pleša - 1 Izabela i Dinko Pleša - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Izabela i Dinko Pleša - 2 Galerija 1/8 >>
Kako da s godinama ne propadne - brak? E na to pitanje, vjerojatno ima milijun odgovora. Nekoliko ih je prikupio i reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Ljube se mladi. Ljube se stari. I to ne samo na današnji dan. Ljuba i Jure Višević pogotovo. Oni se vole već 50 godina. Danas slave zlatni pir.

"Prije 51 godinu, ja sam ga pomilovala po glavi i rekla sam: Ti ćeš biti moj", kaže Ljuba, a Jure odgovara da se zaljubio na prvi pogled. I danas ga obara s nogu i to slavljeničkim plesom.

A mladi bračni par, također u Valentinovo ulazi s pjesmom. Izabela i Dinko Pleše nisu običan par. Oni su bračni par koji pomaže upravo - bračnim parovima. Psihoterapeuti za partnerske odnose.

"Najčešći problem zbog kojeg se ljudi javljaju u odnosu je zapravo problem uzimanja zdravo za gotovo. To znači da se zapravo parovi prestanu doživljavati. Prestanu se truditi jedno oko drugog", pojašnjavaju.

Pročitajte i ovo Tajna uspješnog braka - 4 TAJNA USPJEŠNOG BRAKA Hrvati sve manje ulaze u brak, ali ima i onih koji prkose toj statistici: "Uvijek mislim što i ona, to je tajna uspjeha"

Kroz suvremeni pristup, grupne radionice, čak i terapiju na društvenim mrežama rade na tomu da se parovi ponovno zaljube. Ovi nesvakidašnji doktori za ljubav, osmislili su i neobične karte za parove. Svaka karta – novi zadatak.

"Prvo krene s običnim pitanjem poput: 'Da možeš ponovo proživjeti jedan dan veze, koji bi to dan bio i zašto?' Cilj pitanja je probuditi komunikaciju, da malo parovi pričaju o tim nekim temama o kojima nikad nisu pričali."

Pročitajte i ovo Tajna uspješnog braka - 4 TAJNA USPJEŠNOG BRAKA Hrvati sve manje ulaze u brak, ali ima i onih koji prkose toj statistici: "Uvijek mislim što i ona, to je tajna uspjeha"

S druge strane karte je zadatak za drugog partnera.

Ovi bračni parovi imaju svoj recept za ljubav. "Svi sretni parovi su sretni zato što rade na svom odnosu."

Jer stara poslovica kaže: Ljubav je igra za dvoje u kojoj – oboje pobjeđuju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene