Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj.


Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je 'upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema'.

Vezani članci Marko Pavić Pavić o parfemima: "Htio sam protokolarnim poklonima dati jedan osobni touch" Koronavirus, Crna Gora Koronavirusom zaražen ministar u crnogorskoj vladi, u pet općina proglašena epidemija, razmišlja se o zatvaranju Podgorice

>> Talijani ometaju signal Nove TV u Istri

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti 'prioritetno i uz posebnu pozornost', kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.
Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje. (HIna)