Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki Maestro

Svjedočio viši savjetnik u HFP-u Zvonimir Dukarić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Viši savjetnik u odjelu za prodaju nekretnina Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Zvonimir Dukarić svjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu o pokušaju privatizacije zemljišta u predjelu Facinka kod Poreč te prenamjeni terena bivše ciglane u Ninu, za što se terete neki od optuženika u slučaju 'veliki maestro'.

Kao djelatnik zadužen za pripremu natječaja Dukarić je pripremao i ponudbenu dokumentaciju za prodaju 'Facinke'. Na natječaj se javilo pet kandidata, a jednom od njih ponudbenu dokumentaciju nije prodao Dukarić, nego njegov šef, optuženi Igor Petlevski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas pred vijećem Vrhovnog suda Počeo žalbeni postupak u slučaju 'veliki maestro' Slika nije dostupna Zlouporabe položaja ‘Veliki maestro’ sutra na Vrhovnom sudu

To je bio jedini put da je Petlevski prodavao dokumentaciju, no iako neuobičajeno, ništa nije bilo protiv pravila, kazao je Dukarić. Potvrdio je i da je Petlevski tu dokumentaciju prodao poduzeću 'Tim 90' koje je zastupala optužena odvjetnica Asja Piplović.

Iako je ponudio najmanju cijenu, na natječaju je pobijedio grad Poreč. No prodaja zemljište od 237.000 metara četvornih zamrznuta je nakon 'afere maestro', da bi Vlada kasnije zemljište uredbom darovala Poreču.

Govoreći o zemljištu ciglane u Ninu, Dukarić je kazao da se na tom terenu planiralo odobriti tek pravo građenja, ali ne i prodaja, zbog nepostojanja urbanističkog plana i neriješenih vlasničkih odnosa.

Zbog tog je zemljišta Dukarić upoznao i USKOK-ovog pouzdanika Joška Kuzmanića, koji se predstavljao kao izaslanik ruskih investitora zainteresiranih za izgradnju luksuznih apartmana. Suđenje se, saslušanjem novih svjedoka, nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene