Rovokopač (Foto: Marko Prpić/Pixsell)
Rovokopač (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem koji je kao odgovorna osoba trgovačkog društva krajem 2016. preuzeo rovokopač od drugog trgovačkog društva iako je znao da ga neće moći platiti jer mu je tvrtka bila blokirana.


Trgovačko društvo osumnjičenog nalazilo se u blokadi u trenutku kada je rovokopač preuzet te za njega do danas nije plaćen račun. Na taj je način pribavljena nepripadna imovinska korist od 131.000 kuna

Vezani članci PU zadarska (Foto: MUP) Petero kriminalaca u Zadru otelo starijeg muškarca: Opijali ga i prijetili mu da im prepiše stan Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Poslodavcu prijavio lažne podatke o tome gdje živi, radio godinama pa zaradio kaznenu prijavu

Također ga se sumnjiči da je znajući da su nastupili razlozi za pokretanje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom, iznio navedeni rovokopač iz imovine tvrtke, te tako umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, između ostalih i Ministarstvo financija te Poreznu upravu, za navedeni iznos.

Protiv 51-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja, javljaju iz PU zadarske.