Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevara

Sve zbog rovokopača: Za 131.000 kuna oštetio trgovačko društvo, Poreznu upravu i Ministarstvo financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem koji je kao odgovorna osoba trgovačkog društva krajem 2016. preuzeo rovokopač od drugog trgovačkog društva iako je znao da ga neće moći platiti jer mu je tvrtka bila blokirana.

Trgovačko društvo osumnjičenog nalazilo se u blokadi u trenutku kada je rovokopač preuzet te za njega do danas nije plaćen račun. Na taj je način pribavljena nepripadna imovinska korist od 131.000 kuna

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Također ga se sumnjiči da je znajući da su nastupili razlozi za pokretanje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom, iznio navedeni rovokopač iz imovine tvrtke, te tako umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, između ostalih i Ministarstvo financija te Poreznu upravu, za navedeni iznos.

Protiv 51-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja, javljaju iz PU zadarske. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene