Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi na djelu

Sve za malenu Mašu: Zagrebački poslodavac tati bolesne djevojčice ponudio i posao i – pomoć

Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Humanitarna akcija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Mlada vukovarska obitelj našla se pred zidom kada je njihovoj kćeri otkrivena teška bolest zbog koje su se preselili u Zagreb. Vrata im je otvorio jedan zagrebački poslodavac, koji je ocu ponudio ne samo posao nego i pomoć. Pokrenuo je akciju prikupljanja novca za liječenje djevojčice u Padovi. HZZO će osigurati 50.000 eura, no maloj Maši potrebno je – još toliko. Naime, HZZO plaća operaciju, ali Maši treba još toliko za daljnje troškove liječenja i boravak roditelja uz nju.

Malena Maša nikada nije vidjela svoju sobu, niti svoj grad. Iza osmijeha te vukovarske djevojčice krije se 13 mjeseci bolničkog života. Na zagrebačkom Rebru proslavila je i prvi rođendan. Boluje od genitalnog nefrotskog sindroma. "To se sastoji od toga da bubrezi hiperaktivno rade, da izlučuju totalno sve bjelančevine, sve što je potrebno organizmu za razvijanje", pojašnjava Igor Čuvalo, Mašin otac.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Imala je pet sepsi i moždani udar. Spas joj je transplantacija u Padovi, od čega je dijele dva i pol kilograma tjelesne težine i 50 tisuća eura. "Zadnja tri dana nalazi su joj otišli krivo, tlak joj je počeo divljati", tvrdi otac Igor.

Humanitarna akcija za malenu Mašu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Humanitarna akcija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Mašini roditelji preselili su se u Zagreb, a njezin se tata zaposlio u kafiću čiji je vlasnik pokrenuo humanitarnu akciju. Novac se skuplja prodajom šalica, majica, kišobrana. U dva tjedna prikupljeno je 180 tisuća kuna. "Otvorili smo račun za posebne namjene po naputku gradskog ureda za humanitarnu pomoć", rekao nam je pokretač akcije Dražen Biljan.

Pokrenula se lavina i na društvenim mrežama, na nogama su branitelji, vukovarski kafići. "Da naša Maša što prije ozdravi, da operacija bude uspješno obavljena", poručio je vukovarski ugostitelj Igor Smolčić. "Na Valentinovo planiramo u Hrvatskom domu organizirati jedan tamburaški koncert", najavio je vukovarski branitelj Predrag Mišić.

Odazvala se i Tehnička škola. Uz Mašu, novac se u Vukovaru skupljao i za bolesnog osamnaestogodišnjeg Vasilija. Tamo gdje su politika i zdravstveni sustav zakazali – uskočili su ljudi. "Skidam kapu svim ljudima dobre volje, koji su bili uz nas svo ovo vrijeme, a i vidim da su spremni biti uz nas do kraja, uz našu Mašu", zahvalan je Mašin tata.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene