Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svibanj je u političkom smislu bio poguban za Vladu i premijerkinu popularnost.


Redovito istraživanje Nove TV pokazuje da više od 70 posto građana misli kako zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 17 posto misli suprotno. Ne zna odgovor na to pitanje - 10 posto građana.

Vezani članci Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao brodogradilište 3. maj (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) - 1 Premijer i ministri obišli riječki 3. maj: Raspravljali kako spasiti škver, Plenković zadovoljan onime što je čuo Andrej Plenković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Novi borbeni avioni moraju stići do 2023., Plenković ih želi nabaviti što prije

Takav trend posljednji put je zabilježen prošle jeseni, a i većina birača vladajuće stranke je pesimistična.

Popularnost premijerke bilježi pad, dok je u siječnju imala 71 posto podrške, sad je ima 45 posto. U zadnjih mjesec dana pala je 10 posto. S druge strane, Zoran Milanović ima podršku od 49 posto. Predsjedniku Ivi Josipoviću popularnost je malo pala, no ipak prednjači s podrškom od 77 posto građana.

Već četvrti mjesec raste i nezadovoljstvo vladinim potezima. 57 posto građana ne odobrava poteze Jadranke Kosor, a njih tek 27 posto je uz Vladu. Ne zna 16 posto građana.

Dvije stranke su ukopane mjesecima, SDP ima podršku 30 posto građana, a HDZ 28 posto. Na trećem mjestu je HNS sa 8.4 posto. Iza njega su Hss sa 6.1 posto, HSP sa 4.1 posto i HSU sa 3.9 posto. Upitani kome bi dali svoj glas na izborima, 42 posto građana odlučilo bi se za lijevi blok, a 33 posto građana za desni blok.