Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Nove TV

'Pogubni' mjesec: Milanović popularniji od Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svibanj je u političkom smislu bio poguban za Vladu i premijerkinu popularnost.

Redovito istraživanje Nove TV pokazuje da više od 70 posto građana misli kako zemlja ide u pogrešnom smjeru, a 17 posto misli suprotno. Ne zna odgovor na to pitanje - 10 posto građana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Takav trend posljednji put je zabilježen prošle jeseni, a i većina birača vladajuće stranke je pesimistična.

Popularnost premijerke bilježi pad, dok je u siječnju imala 71 posto podrške, sad je ima 45 posto. U zadnjih mjesec dana pala je 10 posto. S druge strane, Zoran Milanović ima podršku od 49 posto. Predsjedniku Ivi Josipoviću popularnost je malo pala, no ipak prednjači s podrškom od 77 posto građana.

Već četvrti mjesec raste i nezadovoljstvo vladinim potezima. 57 posto građana ne odobrava poteze Jadranke Kosor, a njih tek 27 posto je uz Vladu. Ne zna 16 posto građana.

Dvije stranke su ukopane mjesecima, SDP ima podršku 30 posto građana, a HDZ 28 posto. Na trećem mjestu je HNS sa 8.4 posto. Iza njega su Hss sa 6.1 posto, HSP sa 4.1 posto i HSU sa 3.9 posto. Upitani kome bi dali svoj glas na izborima, 42 posto građana odlučilo bi se za lijevi blok, a 33 posto građana za desni blok.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene