Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga čekanja

Sve veća navala na trajekt Ploče-Trpanj, kada će stići veći brod?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavi li se velika navala na trajekt koji povezuje Ploče s poluotokom Pelješcom, Jadrolinija već od sutra najavljuje da će na liniju Ploče-Trpanj u promet uključiti brod dvostruko većeg kapaciteta.

Riječka Jadrolinija je danas najavila da će, ako se nastavi povećanje prometa teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj, na tu liniju uvesti brod dvostruko većeg kapaciteta.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Jadrolinija će danas nastaviti pratiti promet na liniji Ploče-Trpanj te će, u slučaju nastavka povećanja prometa, u suglasnosti s Agencijom za linijski obalni promet, na toj liniji uključiti brod dvostruko većeg kapaciteta s prvom polaznom linijom 4. srpnja u 5 sati iz Ploča, stoji u priopćenju Uprave tog domaćeg putničkog brodara.

S tom se zamjenom, kako ističu iz Jadrolinije, očekuje potpuna normalizacija trajektnog prometa od Ploča do Trpnja, bez zastoja i poremećaja u redu plovidbe.

>> Dubrovniku zaprijetila nestašica goriva

Po podacima iz te tvrtke, jučer su na liniji Ploče-Trpanj prevezena 853 putnika, 216 osobnih vozila i 136 kamiona, u oba smjera.

S ulaskom Hrvatske u EU od 1. srpnja je pojačan promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj.

Naime, zbog gužvi na graničnom prijelazu kod Neuma dio kamiona je, da bi zaobišli teritorij Bosne i Hercegovine, vraćen u Ploče gdje su se ukrcavali na trajekt za Trpanj, ali se na polazak trajekta čekalo nekoliko sati.

Iz Ministarstva financija jučer je objavljeno kako je za očekivati da se robni, a ponegdje i putnički promet na graničnim prijelazima odvija uz povremene zastoje zbog prilagodbe svih sudionika na nova carinska pravila koja su se počela primjenjivati ulaskom Hrvatske u EU.

Carinska uprava uz zajednički trud svih subjekata u postupanju vrlo skoro očekuje stabilno funkcioniranje sustava bez značajnijih zastoja i problema, objavili su jučer iz resornog ministarstva.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako vjeruje da će se problem s gužvama na granici sa Srbijom i BiH riješiti u desetak dana, kako je očito da za europsku granicu treba prilagodba i carini kao i mnogim prijevoznicima i onima koji uvoze ili izvoze robu u EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene