Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog problema na granici dubrovačkom je području nakratko zaprijetila nestašica naftnih energenata, no situacija je normalizirana.


Na graničnom prijelazu Klek jučer je došlo do preopterećenja elektroničkih carinskih sustava zbog čega je na neko vrijeme stala provjera carinskih dokumenata pa su na granici, uz druga teretna vozila, zaglavile i Inine cisterne.

>> Kolona kamiona nastala i prema Srbiji, s druge strane čeka se 24 sata

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Stručnjaci otkrivaju čekaju li nas veće cijene benzina: "Nastao je novi moment, do korekcija bi moglo doći za nekoliko tjedana" Stroj u potrazi za naftom (Foto: Dnevnik.hr) Crno zlato za Ličane: Hoće li u Lici na pustim poljima i planinama niknuti – bušotine?

To je, kako priznaju u Ini, uzrokovalo manji poremećaj u opskrbi gorivom Eurosuper 98 Class na benzinskoj postojai Dubrovnik Grad i plinom za domaćinstvo na benzinskoj postaji Kupari.

Dio cisterni preusmjeren je stoga na trajekt Drvenik-Trpanj te su energenti do Dubrovnika stigli alternativnim rutama. U međuvremenu su carinski sustavi vraćeni u funkciju pa je trebalo doći do normalizacije.

No, Slobodna Dalmacija danas piše kako u Ini nisu na vrijeme pribavili posebne dozvole bez kojih nije moguće proći kroz Neumski koridor. 'Problem je bio u plombama koje cisterne nisu imale. Sada su one stavljene pa je situacija normalizirana', rekao je Slobodnoj neimenovani izvor u Ini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook