Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sve privilegije za državne dužnosnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborske mirovine i moćućnost primanja pune plaće 6 mjeseci i polovične dodatnih 6 samo su neke od privilegija u kojima uživaju saborski zastupnici. Oni, zajedno s ministrima i državnim tajnicima imaju pravo i na stanove.

Adresa u Ilici jedna je u nizu zgrada u vlasništvu Vlade u kojoj žive saborski zastupnici i državni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist" Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi"

Tako državni tajnik za obrazovanje Želimir Janjić iako u Županji ima obiteljsku kuću i građevinsko zemljište u Zagrebu četiri godine živi kao podstanar u Vladinu stanu. To ga mjesečno košta 900 kuna, uz dodatni trošak za režije.

Osim plaće od oko 18 tisuća kuna zastupnici imaju pravo na imunitet te povlaštenu mirovinu u iznosu od 9 do gotovo 13 tisuća kuna.

Dok su aktivni besplatno se mogu voziti zrakoplovima, brodovima, vlakovima i autobusima. Voze li se vlastitim automobilom snose im se troškovi za kilometražu koju prijeđu za dolazak na sjednice. Nakon odlaska s dužnosti imaju pravo na punu plaću 6 i pola plaće još 6 mjeseci. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene