Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budućnost je u turizmu

Ostvarenje sna u Gorskom kotaru: Ono što je počelo kao utočište, završilo je kao unosan posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve manje stanovnika i sve više turista prava je slika Gorskoga kotara. Mnogi od onih koji su ostali u rodnome kraju budućnost vide u turizmu, pogotovo u čabarskome kraju gdje je nedavno otvorena neobična kućica za odmor – na drvetu.

Dječji san pretvoren je u stvarnost. Kućica na stablu postala je turistička atrakcija. Tristotinjak metara udaljena od naselja, opremljena je strujom, vodom i kanalizacijom. "Ovaj planinski zrak na 800 metara nešto je predivno", rekao je Nikola Maričić, jedan od gostiju. Isto mišljenje dijeli Biljana Maričić koja odmor bez interneta smatra idealnim.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Interes je gostiju za ovaj tip odmora velik. Dolazi dosta Slovenaca, ali ima i turista iz daljnjih krajeva, rekla je vlasnica OPG-a Anita Pintar.

Ono što je počelo kao utočište, završilo je kao unosan posao: "Došli smo do ideje da sebi napravimo utočište kako bismo pobjegli od svega. Na kraju je to postala jedna dobra turistička ponuda", rekao je Alen Leš iz Tršća.

Od hrane i prirode do adrenalinskog odmora

U čabarskom kraju posjetitelji mogu uživati u domaćim proizvodima već zaboravljenih okusa. Osim netaknute prirode i mira baš je hrana ta koja dovodi turiste u Gorski kotar. To su potvrdili i Klara iz Njemačke koja je ekipi Nove TV rekla kako je "hrana odlična" te Joško iz Splita koji uživa u "ljepoti prirode koja se ne može vidjeti u gradu".

I dok neki provode dobar dio odmora u priroda, mnogi se odlučuju za adrenalinom nabijen odmor, koji je sve traženiji.

"Upravo ova daljina nama postaje prednost jer smo neistraženi i netaknuti. Ljudima je to nešto novo", rekla je Katarina Leš.

Spoj poljoprivrede, turizma i netaknute prirode mamac je za turiste, ali i šansa za mlade da ostanu, pa čabarske ulice opet ožive. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene