Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se tko je odgovoran

Švaljek: Nezadovoljna sam što na vrijeme nije dovršen GUP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je u četvrtak novinarima kako je nezadovoljna time što, iako je postojala obaveza da se izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana (GUP) dovrše do kraja prošle godine, to nije učinjeno, što, ocijenila je, "upućuje na određene neefikasnosti gradskih ureda i zavoda nadležnih za pitanja urbanizma".

"Ne radi se samo o jednom tijelu Gradske uprave, samo o gradskom Zavodu za prostorno uređenje, to je i Ured za prostorno uređenje, a i u Uredu za strategiju zaposleno je nekoliko eksperata za područje urbanizma", kazala je zamjenica gradonačelnika koja obavlja gradonačelničku dužnost nakon Aktualnog sata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, odgovarajući na pitanje novinara kojim uredima u gradskoj upravi nije zadovoljna. Rekla je da ne misli ni na koga konkretno te kako bi trebalo pokušati ustanoviti zašto GUP nije dovršen u skladu s očekivanjima i planom. "Kada se locira konkretna odgovornost, treba povući i odgovarajuće poteze", rekla je Švaljek.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Slika nije dostupna Bandićeva punomoć vrijedi Ministarstvo uprave: Švaljek ostaje v.d. gradonačelnice Zagreba

Na pitanje novinara kako će funkcionirati Skupština u kojoj su, nakon raspada vladajuće koalicije Kluba zastupnika Milana Bandića s partnerima iz HSLS-a, HSS-a i HSU-a, "svi protiv svih", Švaljek je odgovorila da se odluke mogu donositi ako su kvalitetno pripremljene. "Nakon Aktualnog sata ne mogu prosuditi jesu li svi protiv svih. Vidjet ćemo kada dođemo do odluka, kako će se podijeliti glasovi", kazala je.

Bandić: Zagrebački GUP nije tabu

U vezi prijedloga Kluba HSLS-a i HSS-a za izdvajanjem Ureda za kulturu iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Švaljek je rekla da bi to zahtijevalo dodatne troškove i da to otežava donošenje te odluke.

Na pitanje ima li alternativnu lokaciju za izgradnju sportskog kampa na Sveticama, rekla je da još nema i ponovila da će još jednom pokušati postići dogovor sa Zagrebačkom nadbiskupijom o izgradnji sportskog kampa na Sveticama, kako bi se ta investicija realizirala tamo gdje je i bila planirana. Ako u tome ne uspiju, razgovarat će o novoj lokaciji i nastojati uvjeriti Hrvatski nogometni savez (HNS) da to ulaganje ipak treba biti na području Zagreba. "Još nemam alternativne lokacije jer treba vidjeti koje su uopće moguće temeljem urbanističkih planova, a treba naći i adekvatnu lokaciju s obzirom na površinu", rekla je Švaljek.

Na pitanje što će biti s Centrom za sport i rekreaciju ako se ne bude izgradio sportski kamp, odgovorila je da to područje zahtjeva dodatna ulaganja i uređenje bar u postojećem stanju, bez dodatnih objekata. "Treba pričekati razvoj situacije, a ja se još uvijek nadam da ćemo na Sveticama imati sportski kamp i ne bih još odustala od toga", rekla je Švaljek. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene