Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutni vlasnici

Svake godine ista priča: Obitelj na more, ljubimac na ulicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nažalost, kao i svako, i ovo ljeto donosi sve veći broj napuštenih kućnih ljubimaca koji lutaju ulicama.

Manji dio njih u prihvatilištima ostaje zaboravljen od vlasnika koji nakon odmora jednostavno ne dođu po njih - ovakvo ponašanje je sve alarmantnije, jer napuštenih ljubimaca iz tjedna u tjedan sve je više i više.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Spašeni pas Uključena i policija Muškarac ostavio psa u užarenom automobilu kod trgovačkog centra, spasili ga prolaznici

Svakog ljeta više od stotinu pasa završi u Dumovcu. I to sve zbog okrutnosti svojih vlasnika. Planiranje odlaska na ljetovanje ne uključuje i njihova ljubimca, pa vrlo često njegov dom postane ulica.

'Napuštanje životinja nije problem sam po sebi, već je drugi problem što ljudi uzimaju životinje onako, po impulsu, ne razmišljajući. Ili kao dar nekome pa nakon izvjesnog vremena ustanove da ne znaju što bi s tom životinjom i onda je bace na cestu', kazao je Bernard Vjeran Franolić iz udruge Prijatelji životinja.

'Ljudima očito pas ili mačka nisu dio obitelji inače bi sve napravili da zbrinu tu životinju', smatra Katja koja ima psa već 7 godina. Kad ide na put, ostavi ga svojim roditeljima ili u hotelu za pse. 'Kad idemo na neko duže vrijeme, npr. na ljetovanje na mjesec dana, dakle kad ide cijela obitelj i kad baka nije u mogućnosti paziti psa, onda ga odvedemo u hotel za pse. Tamo bi bio mjesec dana i sve je u redu prošlo'.

Već 10 godina Udruga Prijatelji životinja vodi kapmanju Obitelj na more, a pas na ulicu. Cilj je objasniti ljudima da moraju zbrinuti svoje ljubimce dok su oni na odmoru. No, neke to ne dira. 'Ili ga ostave u gradovima na ulici ili putem do mora. Imali smo čak slučajeva kad smo saznali da su i turisti došli i ostavili svoje životinje. Ima zaista svega', kaže Franolić.

Od 150 pasa koliko ih je trenutno u Dumovcu, tijekom ljeta tek njih 50-ak bude udomljeno. Ostali strpljivo, u svojim kavezima, čekaju dan kada će otići u novi, bolji dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene