Predsjednica Republike održat će tiskovnu konferenciju, najava je koja je stigla s Pantovčaka i iznenadila novinare jer - takva se najava ne viđa često, odnosno ne viđa se gotovo nikad.

Galerija


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obratit će se medijima u prigodi četvrte obljetnice polaganja svečane prisege kao predsjednice Republike. Druga je to presica u dosadašnje četiri godine mandata. Prva, i zasad jedina, održana je 15. veljače 2017. godine.

Vezani članci Poljubac za kraj Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Kolinda Grabar-Kitarović Po čemu su ostale zapamćene hrvatske inauguracije? Pogledajte presjek tradicija, modnih odabira i redateljskih imena

Tada je iznijela ciljeve za iduće tri godine mandata i poručila da područje od njezinog najvećeg interesa ostaje - demografija. Najavila je i da do kraja mandata planira izmjestiti Ured u sve županije, a to je nedavnim posjetom Zagrebu i ostvarila. Predizborno obećanje o preseljenju Ureda u Visoku nije ostvarila, a na toj je presici postalo jasno da nikad ni neće.

Osim spomenute konferencije za medije, bilo je još nekoliko kratkih izjava na Pantovčaku, a sve ostale komentare i reakcije šefice države novinari su dobivali (ako bi i dobili) na raznim terenima zaskačući Predsjednicu mikrofonima i kamerama. Nerijetko, stav Predsjednice bio je samo u formi priopćenja.

Treća godišnjica polaganja prisege prošla je posve nezamijećeno, ali četvrta eto pada na izbornu godinu pa je došlo vrijeme za novu konferenciju za medije. Ali, to nije sve...
Kako doznajemo, ovo je samo početak zaokreta na Pantovčaku. Spomenuta, druga presica, izgledno je, neće biti i posljednja. U Uredu Kolinde Grabar-Kitarović, a nakon inzistiranja novinara koji prate rad Predsjednice, procjenjuju da otvaranje javnosti nije naodmet.

Konferencija za medije održat će se u subotu u 13 sati, a bit će to prigoda da javnost dozna što Predsjednica misli o brojnim aktualnostima. Moći ćete je pratiti uživo na portalu DNEVNIK.hr.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obilježit će četiri godine od inauguracije. Na Markovu trgu tada je izjavila: "Bit ću predsjednica svih građana. Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica! Jedna sam od vas! Tražimo bolji život u budućnosti, a ne u prošlosti. Nema ni prostora ni vremena za podjele. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti". Iseljenicima je poručila: "I vi ste Hrvatska i nikada neću dopustiti da vas netko zanemari" te zaključila: "Hrvatska će biti bogata zemlja jer ne postoji ni jedan razlog da to ne bude. Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska".
 

"Naplata" u hotelskoj sobi: Novinarku Provjerenog posrednik tražio seks u zamjenu za diplomu

Perišić "poludio" na Icardija zbog fatalne Wande: Novi potres u Interu i svađa u svlačionici