Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo ročište o pritvoru

Ostaje dva mjeseca u pritvoru: 'Sanader sve podnosi stoički'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage Krešimir Devčič odlučio je produljiti pritvor bivšem premijeru. Devčić je Sanaderu produžio pritvor zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Ročište na kojem mora prisustvovati i osumnjičenik održalo se u zatvoru u Remetincu, a oko 9.15 sudac istrage Krešimir Devčić je ušao u zatvor. Odluku je donio nakon što je saslušao argumente obrane koja smatra da se Sanader treba braniti sa slobode i USKOK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Odvjetnici Čedo Prodanović i Goran Suić su kazali da će vidjeti još hoće li se žaliti na ovu odluku o pritvoru. Pred sucem su ponovno iznijeli svoj argument da se Sanader vraćao u Hrvatsku i da su s time bili upoznati svi u vrhu policije.  Odvjetnički tim bivšeg premijera se nada da će USKOK sada ubrzati proces ispitivanja svjedoka. Vjeruju da će Sanader dobiti i novi termin za ispitivanje u USKOK-u te su poručili da njihov branjenik 'sve podnosi stoički'.

Istražni zatvor bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a određen je još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenicima u slučaju Fimi medije udružio te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti.

Na prvu odluku o istražnom zatvoru Sanaderova se obrana žalila ističući da ne postoji opasnost od bijega, jer on, kako tvrde, ni u prosincu prošle godine, kad je otišao iz Hrvatske neposredno nakon što je USKOK tražio da mu se skine zastupnički imunitet, nije bježao od hrvatskog pravosuđa, nego je išao na unaprijed dogovoren službeni put. No, izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda taj argument krajem srpnja nije prihvatilo ocjenivši da i dalje postoji opasnost od bijega.

Na opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio drugi razlog da ga se liši slobode, obrana se tada nije žalila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene