Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iskoristio povjerenje

Pogledajte što je "susjed iz pakla" napravio na krovu zgrade, stanari očajni: "Drži tamo plinske boce, ispod curi voda, netko će nastradati"

Slike stanara
Slike stanara Foto: DNEVNIK.hr
Dobrosusjedske odnose narušio je jedan stanar Paljetkove ulice 12 u Prečkom nakon što je iskoristio povjerenje svojih susjeda i zaposjeo čitav krov zgrade.

Stanari zgrade u Prečkom njeguju dobrosusjedske odnose i baš zato su jednom od podstanara dozvolili da se preseli u kotlovnicu na krovu nakon što je izgubila funkciju kad su prešli na toplanu.

Nitko nije očekivao da će se taj isti podstanar za kojega kažu da je prije bio dobar susjed spreman pomoći, najednom naglo promijeniti.

Otkad je on zauzeo kotlovnicu, polako se počeo širiti.

"Nikome ne bi smetalo da je uzeo nekoliko kvadrata više od onih koji su ucrtani, zapravo nikome njegovo ponašanje ne bi smetalo da nije ugroza za sve ostale", rekao je za DNEVNIK.hr jedan o stanara Paljetkove 12.

Pročitajte i ovo Ilegalno gradilište u općini Čavle Pograd d.o.o. Dvostruki kriteriji Inspektorata: Puljku kazna od 100.000 kuna, firmi lokalnog HDZ-ova moćnika ništa

Podstanar iz pakla, kako ga opisuju neki susjedi, zaposjeo je cijeli krov, zatvorio stubište kojim su ostali stanari mogli izaći na krov i počeo se ponašati kao da je samo njegov.

Najveći problem je što se u međuvremenu krov oštetio.

Dobronamjerni stanari zgrade čak ne žele ni insinuirati da je njihov nemili susjed za to kriv. Ipak, dok im god on brani izlaz na krov ne mogu ga popraviti, a stanarima zadnjeg kata voda curi u stan.

Ni nastambe koje je izgradio ne djeluju posebno sigurno.

"Na krovu su materijali koje jači vjetar može baciti na cestu. Moglo bi to oštetiti automobile, ili još gore, ljude”, kaže nam jedna stanarka.

“Na krovu su i plinske boce koje drži na suncu, na otvorenom. Stvarno mi nije jasno što se treba dogoditi prije nego što netko reagira. Trebamo li čekati da netko strada”, pita se.

Pročitajte i ovo Slučaj Barabrić: Inspekcija na terenu - 4 Mjerenja i izvidi Što i kako gradi šef HEP-a? Inspekcija na terenu, oporba proziva: "Radi se o bliskom suradniku i prijatelju premijera"

Jer svog susjeda su više puta prijavili. Institucije su prebacivale odgovornost, a kad su shvatili da im treba pomoć Državnog inspektorata poslali su im velik broj mailova. Naposljetku su i dobili svoj odgovor. Iz Inspektorata poručuju da nemaju dovoljno osoblja da se bave svakim takvim slučajem.

"Sa susjedom je nemoguće pričati. Komunikacija je neugodna i gruba, a oni koji bi trebali riješiti problem nas ignoriraju. U bespomoćnoj smo situaciji"; poručili su stanari za kraj.

I mi smo poslali upit inspektoratu, a objavit ćemo ga kad ga dobijemo. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene