Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suša uništila masline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska je županija proglasila elemetarnu nepogodu na svim otocima jer velika je suša uništila gotovo sav urod maslina.

Ni na ostatku Jadrana nije ništa bolje, a zarada od ulja može se zaboraviti. Dobro će proći onaj tko ga bude imao barem za vlastite potrebe. Sve se moglo izbjeći da je država imala imalo sluha.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri županije proglasile elementarnu nepogodu Slika nije dostupna Osijek proglašava elementarnu nepogodu, štete oko milijardu kuna

>> Suša pogodila zadarske otoke

Više od 80% ovogodišnjeg uroda maslina je uništeno. Maslinari sada bespomoćno gledaju u propale plodove, jer sav uloženi trud bio je uzaludan.

Spašeno je tek nekoliko nasada u blizi kuća, gdje ima vode. Žednu zemlju kiša je posljednji put okupala u lipnju. Jedino rješenje bilo bi navodnjavanje, ali projekt težak milijun kuna ministarstvo ranije nije prihvatilo. Sada je šteta, samo na Ugljanu, najmanje devet puta veća.

Na sreću nitko se od otočana ne bavi se isključivo maslinarstvom, pa će kućne budžete 'pokrpati' prihodima od ribarstva i turizma. Ulja će, možda, imati samo za vlastite potrebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene