Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sukob policije i mještana zbog antene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kaštel Novom izbio je sukob između policije i dvadesetak mještana zbog postavljanja antene telekomunikacijskog operatera Tele 2 na zgradu u gradskom središtu.

To je potvrdila glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj. Dodala je kako je izgred završio privođenjem trojice mještana u policiju koji su nakon izjava pušteni, ali su prekršajno prijavljeni zbog, kako je kazala, vrijeđanja i omalovažavanja policijskih djelatnika te pokušaja napada na radnike koji su postavljali antenu operatera Tele 2.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Kaštelani nezadovoljni - 3 Stigao i odgovor Građani stigli na razgovor pa poljubili vrata gradonačelnika: "Frustrirani smo jer ne želi raspravljati o vrlo bitnoj stvari"

'Kako bi svladali ljute mještane, policajci su morali upotrijebiti i sredstva prisile. Za sada nema naznaka da su prekršili ovlasti, ali će se to još istražiti', rekla je Kraljević-Gudelj.

No, policajci i mještani, prije policijske intervencije, svađali su
se gotovo sat vremena, jer su, kažu, policajcima nastojali dokazati da je postavljanje aparature mobilnog operatera u najužem središtu mjesta na krov jedne zgrade nezakonito i nedopustivo. 

Mještani su isticali da se brinu zbog zračenja, a predstavnici Tele 2, čiji su radnici počeli postavljati uređaje na zgradu, rekli da imaju sve dozvole za postavljanje te bazne stanice, a da su dobili i suglasnost svih stanara u toj zgradi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene