Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Kaštel Novom izbio je sukob između policije i dvadesetak mještana zbog postavljanja antene telekomunikacijskog operatera Tele 2 na zgradu u gradskom središtu.


To je potvrdila glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj. Dodala je kako je izgred završio privođenjem trojice mještana u policiju koji su nakon izjava pušteni, ali su prekršajno prijavljeni zbog, kako je kazala, vrijeđanja i omalovažavanja policijskih djelatnika te pokušaja napada na radnike koji su postavljali antenu operatera Tele 2.

Vezani članci Slika nije dostupna Sedmorica se napila pa potukla, jedan je izboden nožem Slika nije dostupna Prijetio joj smrću pa ju upucao na spavanju

'Kako bi svladali ljute mještane, policajci su morali upotrijebiti i sredstva prisile. Za sada nema naznaka da su prekršili ovlasti, ali će se to još istražiti', rekla je Kraljević-Gudelj.

No, policajci i mještani, prije policijske intervencije, svađali su
se gotovo sat vremena, jer su, kažu, policajcima nastojali dokazati da je postavljanje aparature mobilnog operatera u najužem središtu mjesta na krov jedne zgrade nezakonito i nedopustivo. 

Mještani su isticali da se brinu zbog zračenja, a predstavnici Tele 2, čiji su radnici počeli postavljati uređaje na zgradu, rekli da imaju sve dozvole za postavljanje te bazne stanice, a da su dobili i suglasnost svih stanara u toj zgradi.