Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oskvrnuće Spomen-doma na Ovčari

Suđenje zbog ispisivanja grafita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Vukovaru nastavljeno je suđenje 44-godišnjem optuženiku Darku Radeliću, koji je uoči Dana državnosti na staklenoj stijenci predvorja Spomen-doma na Ovčari kod Vukovara ispisao neprimjerene grafite - 'Ovo je Srbija' i četiri 'S'.

Osim ispisivanja grafita, s jarbola je odnio zastavu Vukovarsko-srijemske županije, te manji porculanski križ s 10-ak krunica, čime je, po optužnici, počinio kazneno djelo povrjede ugleda Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

U iskazu pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedao sudac Ante Zeljko, optuženi Darko Radelić naveo je kako je u Vukovar došao 1. kolovoza, pošto je dva dana putovao biciklom iz Zagreba kako bi odao počast žrtvama Ovčare.

Na Ovčaru je, kako je rekao, dolazio tijekom sljedeće četiri večeri, a jedne večeri prišao mu je pas kojega je, međutim, kako je naveo, treći dan pregazio automobil novosadskih registracija. Pošto mu dvojica noćnih čuvara obližnjega poljoprivrednog imanja VUPIK-a, koji su, kako je rekao, govorili naglaskom kao da su iz okolice Novog Sada, nisu dali lopatu da zakopa psa ni vode da se napije, nacrtao je crnim flomasterom na staklenoj stijenci Spomen-doma na Ovčari dva grba s četiri 'S' te ćirilićnim slovima napisao 'Ovo je Srbija' i stavio upitnik. 

>> Grafit 'Ovo je Srbija' na Spomen domu Ovčara ispisao Hrvat!

>> Na Spomen domu Ovčara osvanuli grafiti 'Ovo je Srbija'

Zastavu Vukovarsko-srijemske županije uzeo je misleći da je zastava Vukovara, a keramički križ ponio je da bi ga, kako je rekao, ostavio u crkvi u Čavoglavama.

Iskazom optuženog Radelića završio je dokazni postupak, a presuda će biti objavljena u ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene