Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Vukovaru nastavljeno je suđenje 44-godišnjem optuženiku Darku Radeliću, koji je uoči Dana državnosti na staklenoj stijenci predvorja Spomen-doma na Ovčari kod Vukovara ispisao neprimjerene grafite - 'Ovo je Srbija' i četiri 'S'.


Osim ispisivanja grafita, s jarbola je odnio zastavu Vukovarsko-srijemske županije, te manji porculanski križ s 10-ak krunica, čime je, po optužnici, počinio kazneno djelo povrjede ugleda Republike Hrvatske.

Vezani članci Učenici srednjih škola obnovili kuću u Glini Varaždinski učenici brži od politike, obitelji u Glini izgradili kuću: "Nakon četiri mjeseca imamo dom". Priredili smo im i malo iznenađenje... Provjereno: Nema toga što Ljubica ne može - 8 Za Ljubicu je život u domu najbolje što joj se dogodilo, no prvog se dana teško prisjeća: "Cijelu noć sam plakala, a prvih mjesec dana samo šutjela“

U iskazu pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedao sudac Ante Zeljko, optuženi Darko Radelić naveo je kako je u Vukovar došao 1. kolovoza, pošto je dva dana putovao biciklom iz Zagreba kako bi odao počast žrtvama Ovčare.

Na Ovčaru je, kako je rekao, dolazio tijekom sljedeće četiri večeri, a jedne večeri prišao mu je pas kojega je, međutim, kako je naveo, treći dan pregazio automobil novosadskih registracija. Pošto mu dvojica noćnih čuvara obližnjega poljoprivrednog imanja VUPIK-a, koji su, kako je rekao, govorili naglaskom kao da su iz okolice Novog Sada, nisu dali lopatu da zakopa psa ni vode da se napije, nacrtao je crnim flomasterom na staklenoj stijenci Spomen-doma na Ovčari dva grba s četiri 'S' te ćirilićnim slovima napisao 'Ovo je Srbija' i stavio upitnik. 

>> Grafit 'Ovo je Srbija' na Spomen domu Ovčara ispisao Hrvat!

>> Na Spomen domu Ovčara osvanuli grafiti 'Ovo je Srbija'

Zastavu Vukovarsko-srijemske županije uzeo je misleći da je zastava Vukovara, a keramički križ ponio je da bi ga, kako je rekao, ostavio u crkvi u Čavoglavama.

Iskazom optuženog Radelića završio je dokazni postupak, a presuda će biti objavljena u ponedjeljak.