Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Glavašu opet ispočetka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izmjene Sudskog vijeća suđenje Branimiru Glavašu i ostalima za ratne zločine u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' opet je na početku.

Nakon što su prošlog mjeseca na zagrebačkom Županijskom sudu održana tri ročišta, došlo je do promjene u sastavu sudskog vijeća, pa je sudac željko Horvatović odredio da rasprava krene ispočetka. 

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Umjesto iznošenja obrane samog Glavaša, kako se očekivalo, tužiteljstvo je danas ponovno pročitalo optužnicu, na koju se obrana očitovala i iznijela dokazne prijedloge. Svi optuženici ponovno su odbacili krivnju, baš kao i nakon prvog čitanja optužnice.

Do sada je s jedne i druge strane predloženo je više od 270 svjedoka, a sudsko je vijeće danas prihvatilo većinu dokaznih prijedloga. Ipak, odbijen je prijedlog obrane da se ne sasluša krunski svjedok Krunoslav Fehir, koji je ranije imao status osumnjičenika. Prema odluci suda njegovo će svjedočenje biti tajno, tj. tijekom saslušanja u sudnici neće  biti prisutni publika i novinari.

Odbijen je i prijedlog za saslušanjem bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera, a neće se ispitati niti novinari koji su priče o zločinima čuli od drugih svjedoka.

O saslušanju dijela svjedoka obrane, među kojima je i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, sud će odlučiti tijekom postupka. 

Suđenje se nastavlja 3. prosinca, a do kraja godine predviđeno je još šest ročišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene