Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije bio lažno prijavljen?

Svjedoci tvrde da je bivši predsjednik Uprave Ine živio u Dubravi Pušćanskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni časnik HV-a Vojko Zega, koji je također često tamo viđao Dragičevića, ispričao je da je čuvao ključ od Dragičevićeve kuće u kojoj bi uključio grijanje uoči njegova povratka s puta.

U nastavku suđenja bivšem predsjedniku Uprave Ine Tomislavu Dragičeviću, optuženom da je lažno prijavio prebivalište u Dubravi Pušćanskoj kako bi plaćao manji prirez, saslušani su svjedoci koji su suprotno optužbi, ustvrdili da je Dragičević zaista tamo živio.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Svjedok Dragičević: Fimi media Ini je slala i fiktivne račune

Umirovljeni nastavnik biologije i kemije Zvonko Habuš posvjedočio je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu da je Dragičevića zadnjih deset godina redovito sretao u Pušći.

Umirovljeni časnik HV-a Vojko Zega, koji je također često tamo viđao Dragičevića, ispričao je da je čuvao ključ od Dragičevićeve kuće u kojoj bi uključio grijanje uoči njegova povratka s puta.

Dragičević odbacuje optužbe da je fiktivno prijavio prebivalište u Pušći kako bi plaćao manji prirez zbog čega je, nakon prijave udruge Zviždač, krajem 2012. optužen za utaju i prijevaru u službi. Krajem svibnja na sudu je ponovio da živi u vikendici u Dubravi Pušćanskoj.

Bivši direktor Ine: Ja i Sanader o Fimi mediji nikada nismo razgovarali

Zviždač je naveo u kaznenoj prijavi da je Dragičević u listopadu 2004. prijavio fiktivno prebivalište u Dubravi Pušćanskoj, a da stvarno prebivalište ima u zagrebačkoj Rockefellerovoj ulici. Po tvrdnjama te udruge Dragičević je više od šest godina varao porezne vlasti jer je umjesto zagrebačkog prireza od 18 posto, plaćao osam posto manji prirez.

'S obzirom na to da je u Ini imao mjesečnu plaću 147.000 kuna, na taj je način državu u šest godina prevario za oko 296.000 kuna', tvrdi udruga, u kojoj smatraju da tom iznosu treba dodati još 200.000 kuna za koliko je krivim obračunom prevario proračun kada je odlaskom s pozicije dobio otpremninu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene