Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL)
Policijski očevid (Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Miranda Cikotic/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru u utorak je ispitao majku četvoro djece s Paga koju je otac bacio s prvog kata kuće. Majka je ispitana videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s ocem svoje djece koji ih je skoro usmrtio. Ročište je bilo zatvoreno za javnost.


Kako neslužbeno doznaje N1, na sud je došao i otac koji je počinio zločin. Majka će zbog toga biti ispitana videolinkom. Naime, ne želi biti u istoj prostoriji sa svojim suprugom. 

Vezani članci Policija u Melbuourneu, ilustracija Policija sumnja da je Hrvatica ubila troje djece pa presudila sebi: "To su bila divna djeca, puna života" Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Majka djece koju je otac bacio s balkona svjedočila putem videoveze

Iako je uobičajeno da svjedoci daju iskaz u tužiteljstvu, zbog posebnih okolnosti majku će ispitati sudac istrage.

Otac se nešto manje od mjesec dana nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, gdje se čeka početak vještačenja kako bi se utvrdilo u kakvu je psihičkom stanju i je li bio ubrojiv za vrijeme počinjenja zločina.

Oca nesretne djece tereti se za teška ubojstva u pokušaju. I to četiri teška ubojstva. Djeca su nakon nekoliko dana puštena iz bolnice, a zbog ovog slučaja smijenjena je ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb.

Podsjetimo, otac je iz obiteljske kuće na Pagu u jutro 28. veljače bacio svoje četvoro djece te im nanio teške fizičke ozljede.