Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost u nevjerici

Dvije sarajevske studentice veličale ratnog zločinca Ratka Mladića pa ih Vulin pozvao u Srbiju

Ratko Mladić
Ratko Mladić Foto: Afp
Dvije studentice u prepisci su veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i na temelju toga dobile su stipendiju u Srbiji.

Dvije studentice nakon što su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića dobile su besplatno školovanje u Srbiji.

Studentice s Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Sveučilišta u Sarajevu školovanje će nastaviti u Beogradu nakon što su dobile poziv čelnika srbijanske obavještajne službe Aleksandra Vulina. Vijest je potvrdio direktor tvrtke Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo, Nedeljko Elek, koja će stipendirati studentice.

Pročitajte i ovo Prošlo dva tjedna od napada u Sisku - 1 Za Dnevnik Nove TV Emotivna ispovijest žrtve nakon stravičnog zločina u Sisku: "Supruga me održavala na životu, zajedno smo se borili, sprječavali ga da uđe u kuću"

Na društvenim mrežama objavljena je prepiska studentica u kojoj veličaju ratne zločine uz objavu fotografije generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji je osuđen za genocid u Srebrenici, prenosi Aljazeera Balkan.

Jedna studentica je napisala: "Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostat ćeš naš heroj", dok je druga napisala: "Ma nek smo vas pobili", navode bosanskohercegovački mediji. Veličanje ratnih zločinaca izazvalo je burne i oštre reakcije Fakulteta i Studentskog parlamenta koji traže sankcije.

Pročitajte i ovo Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 1 Pronađen njegov DNK "On je demon koji hoda među nama": Ugledni arhitekt optužen za tri ubojstva, policija objavila i poziv u pomoć jedne žrtve

O svemu se oglasilo i Državno tužiteljstvo BiH koje je izjavilo da je formiralo predmet o ovom slučaju jer prema Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine zabranjeno je veličanje ratnih zločinaca i presuđenih ratnih zločina.

“Studentice će biti stipendistice države Srbije i bit će im osiguran smještaj u studentskom domu, dok će ostatak financijskih troškova studija snositi tvrtka Sarajevo-gas Istočno Sarajevo. Školovanje će nastaviti na Akedemiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu ”, rekao je Elek u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene