Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Emotivna ispovijest žrtve nakon stravičnog zločina u Sisku: "Supruga me održavala na životu, zajedno smo se borili, sprječavali ga da uđe u kuću"

Aktualno Galerija Miljenko Miljenko Foto: DNEVNIK.hr Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, sisačko-moslavački župan Foto: DNEVNIK.hr Stjepan, izvođač radova Stjepan, izvođač radova Foto: DNEVNIK.hr Prošlo dva tjedna od napada u Sisku - 1 Prošlo dva tjedna od napada u Sisku - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prošlo dva tjedna od napada u Sisku - 2 Galerija 1/8 >>
U ulici koju je prije dva tjedna u crno zavio 58-godišnji ubojica počela je obnova kuća njegovih susjeda, koje je u svom sumanutom pohodu zapalio. Jednu ženu je ubio, četvero teže, dvoje lakše ranio. Žrtve koje su se našle na putu napadača još su u šoku, dio je i dalje pod liječničkim nadzorom, a svi zajedno skupljaju snagu i pokušavaju se oporaviti od strave koju su proživjeli. S njima je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

"Jesi li mogao spriječiti neke stvari, jesi li nešto mogao drugačije odraditi, jesi li mogao bilo što učiniti", ispričao je Miljenko, žrtva stravičnog pohoda u Sisku i nastavio: "Zna se šta je najgore - najgore što je susjeda izgubila život, a sad ovo što smo mi izranjavani... Život je život".

Nakon dva tjedna, neke prizore ne može izbrisati iz sjećanja. "Vrteći sve fimove unazad to se odvijalo takvom brzinom da...", zastao je i nastavio - "Vjerujete li da sam jedva uspio ta druga vrata zaključati?".

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na A2 Očevid u tijeku FOTO Teška nesreća na autocesti A2 prije čvora Mokrice: Jedna osoba poginula, hitne službe na terenu

Miljenko je tek prije nekoliko dana otpušten iz bolnice. Povratak u ulicu gdje živi, a u kojoj je proživio trenutke iz noćne more, ne pada mu lako.

"Sama sjećanja... ne znam točno što bih vam rekao... Vrte se, prolaze kroz mene - tragedija i kako se odvijala", ispričao je.

I svjestan je da će šok još dugo trajati, pa i kada zacijele sve rane. Zadobio je prostrijelnu ranu trbuha, abdomena, oštećenje želuca, odstranjene su mu dvije trećine debelog crijeva, amputiran je lijevi palac i ima ogrebotinu malog prsta na desnoj ruci. "Pretpostavka je da su me tri zrna pogodila", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 1 Pronađen njegov DNK "On je demon koji hoda među nama": Ugledni arhitekt optužen za tri ubojstva, policija objavila i poziv u pomoć jedne žrtve

No, kaže, ni u jednom trenutku nije htio odustati - i teško ranjen borio se za živote svojih najmilijih.

"Sat vremena sam čekao liječničku pomoć zato što nisu mogli prići jer nije bilo osigurano područje zločina", rekao je Miljenko koji je cijelo vrijeme bio pri svijesti.

"Cijelo vrijeme, uz svoju suprugu koja me održavala na životu, zajedno smo se borili, sprječavali ga da uđe u kuću i uspjeli smo u tome", dodao je.

Četvero u bolnici, od kojih je troje izašlo, i, nažalost, jedna smrt. Nakon tragedije jedni su uz druge, povezaniji nego ikad, a pomoć stiže sa svih strana.

"Poduzeli smo sve aktivnosti u cilju obnove kuće koja je djelomično izgorjela u požaru i u cilju je izgradnje nove kuće koja je u potpunosti izgorjela u požaru", rekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Izvođač radova Stjepan Stanić objasnio je da im je prioritet obnova kuća nakon teškog zločina. "Ostavili smo neka druga gradilišta i krenuli smo ovdje da se obitelji kuća što prije vrati u stanje da se može živjeti u njoj", rekao je.

S velikom težinom i suzama u očima u kući smrtno stradale gospođe emocije su same progovorile. "Ovdje je nažalost gospođa stradala i preminula i onda je puno teža situacija.... I onako, nije baš... nije baš... emotivnije je puno", ispričao je potreseni Stanić.

Sisačko-moslavačka županija i Caritas Sisačke biskupije u potpunosti će financirati obnovu dviju kuća i kako kažu žrtve ovog monstruoznog čina - ponovno se nadaju čuti dječji smijeh jer koliko god htio, ovaj hladnokrvni ubojica to najveće bogatstvo nije uspio uništiti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene