Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen njegov DNK

"On je demon koji hoda među nama": Ugledni arhitekt optužen za tri ubojstva, policija objavila i poziv u pomoć jedne žrtve

Aktualno Galerija Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 3 Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rodney K. Harrison, policijski povjerenik okruga Suffolk Rodney K. Harrison, policijski povjerenik okruga Suffolk Foto: DNEVNIK.hr Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 1 Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 2 Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ugledni arhitekt uhićen zbog ubojstava - 4 Galerija 1/6 >>
Filmska priča stiže iz Sjedinjenih Država. Ugledni arhitekt sumnjiči se da je serijski ubojica. Sve je počelo prije 10-tak godina, kada je na plaži na Long Islandu u nekoliko navrata pronađeno ukupno 11 tijela. Tek sada policija je uhitila muškarca, kojeg povezuje s tri ubojstva. Istražuju ga i zbog četvrtog.

Rex Heuermann ima 59 godina. Ugledni je arhitekt, vlasnik tvrtke. I osumnjičeni serijski ubojica. Policija ga istražuje zbog ubojstva četiriju žena.

"Mlade žene nestale su između srpnja 2007. i rujna 2010. Pronađene su u prosincu 2010., od strane okružne policije Suffolka, a onda nije bilo ničega, apsolutno ničega. Sljedećih 13 godina slučajevi su bili neriješeni, sve do danas", ispričao je orkužni tužitelj Suffolka Raymond A. Tierney.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Glavni zapovjednik ukrajinskih snaga priznao upade na ruski teritorij: "Na nama je da odlučimo kako uništiti ovog neprijatelja"

Sve četiri žrtve bile su prostitutke. Sve su pronađene na zabačenom dijelu plaže na Long Islandu. Policija je proteklih godina objavljivala video i audiosnimke, među kojima je poziv u pomoć jedne od žrtava.

Prenosimo razgovor:

Shannan Gilbert: Netko me prati.
operaterka 911: Gdje se nalazite, gospođo?
Shannan Gilbert: Ne znam.
operaterka 911: Vozite li sada?
Shannan Gilbert: Ne, u kući sam.
operaterka 911: Molim?
Shannan Gilbert: U kući sam.
operaterka 911: Kojoj kući?
Shannan Gilbert: Ne znam. Možete li pratiti gdje sam?
operaterka 911: Molim?
Shannan Gilbert: Možete li pratiti gdje sam?
operaterka 911: Ne mogu. Koji je broj telefona s kojeg zovete?
Shannan Gilbert: Ha?
operaterka 911: S kojeg broja telefona zovete?
Shannan Gilbert: Netko me prati.

Onda su povezali uglednog arhitekta s vozilom koje su svjedoci vidjeli pokraj doma jedne od žrtava. Počeli su ga pratiti i prisluškivati. S ostataka pizze koju je bacio uzeli su njegov DNK. Poklapao se s uzorcima pronađenima na jednoj od žrtava, prije više od 10 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi u prometu Kilometarske kolone na važnijim pravcima, a temperatura zraka u crvenom: Provjerite stanje na cestama

"Ako se radi o tijelu koje je pronađeno, koje je bilo na površini, koje je bilo prilično izloženo raznim vremenskim uvjetima, suncu i slično, propadanje je vrlo, vrlo brzo. S druge strane možemo govoriti o stotinama godina ako se pronađe na mjestima gdje je sačuvana DNA, pogotovo ako kažemo o segmentima koji su vezani za zube ili dugačke kosti", objasnio je znanstvenik Dragan Primorac.

Istraga je pokazala da je Heuermann na internetu pretraživao pojmove masovna ubojstva i istraga s Long Islanda. Na računalu je imao materijale s mučenjima i ubojstvima žena.

"Rex Heuermann je demon koji hoda među nama. Predator koji je uništio obitelji. Da nije pripadnika ovog tima, i danas bi bio na ulicama. Ipak, bez obzira na uhićenje, nismo gotovi", rekao je Rodney K. Harrison, policijski povjerenik okruga Suffolk.

Na istoj je plaži pronađeno ukupno 11 tijela. Devet žena, muškarac i djevojčica. Policija kaže da je moguće da je ubojica ista osoba. Rex Heuermann krivnju odbacuje.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene