Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studentica Iva, koja boravi u studentskom domu na Lašćini u Zagrebu, doživjela je neugodan susret sa starijim muškarcem.


U nedjelju oko 6 sati ujutro, kada se vraćala iz izlaska, primijetila je starijeg muškarca kako šeće kompleksom i fotografira.

Vezani članci Studentica o prodaji soba u domovima (Foto: Dnevnik.hr) Studentica progovorila o ilegalnom biznisu u domovima: "Javiš mu se u inbox, on ponudi cijenu pa se dogovorite..." Suđenje Ivani Teni Gotovac za prometnu nesreću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Suđenje bivšoj djelatnici HAC-a za prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica: "Bila sam pijana, ali nisam pobjegla"

"Radi se o gospodinu od oko 65 godina. Nosio je široke naočale s običnim metalnim okvirom, visine do 180 centimetara, puniji, oko 90-100 kilograma", ispričala je za Zagreb.info studentica.

"Pri ulasku u dvorište doma primjetila sam da netko slika kompleks i pomislila da je možda izlazak sunca jer je bilo 6 sati ujutro. Kako se od drveća i grmlja s pozicije 5. paviljona ne vidi ulaz u kompleks promatrala sam kamo će se dotični uputiti, jer kroz dvorište često prolaze ljudi i šetači pasa. Budući da je smjer kretanja bio u pravcu paviljona i ne vodi nigdje drugdje, popela sam se stepenicama prema njemu koji je bio nadohvat vrata petog (ženskog) paviljona. Pozdravila sam s "dobro jutro" i pitala kojim dobrom se nalazi tu", priča Iva.

Dotični je na njezino pitanje odgovorio pitanjem - "Je li ovo muški paviljon? Nekad je bio".

Na pitanje tko ga je pustio unutra muškarac je odgovorio da je ionako sve otvoreno. Kada je pokušala otvoriti vrata paviljona zbilja su bila otključana.

"Zalupila sam vrata i pitala ga kako zna i što radi tu. Ubrzo nakon tog sam uključila kameru. Zbunila me smirenost dotičnog i nisam znala što točno reći i napraviti. Predstavio se kao doktor oftamolog i nadodao kako imam lijepe oči te da nisam ružna pa može gledati i u moju sobu", ispričala je Iva i dodala kako su slična iskustva imale i njezine kolegice.

Studentice su i ranije imale susrete s voajerima i sumnjivim tipovima kojima su njihove sobe jako dostupne. Dom ima portira, no nema nadzorne kamere.