Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pogonu 24 sata

Studenti u akciji : Lopatamo i borimo se sa snijegom umjesto vas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti Vladimir i Semir, krajem prošle godine otvorili su stranicu ' Čišćenje snijega Zagreb' na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook. Zadnjih dana im mobiteli ne prestaju zvoniti - svi ih traže!

' Lopatamo i borimo se sa snijegom umjesto vas! :) Studenti opremljeni lopatama i voljom brzo, efikasno i jeftino čiste snijeg za Vas! Javite se i dogovorite čišćenje u najkraćem mogućem vremenu. Također, ako poznate starije ljude kojima bi ovakva vrsta pomoći dobro došla, proširite glas o nama, i na tome Vam unaprijed hvala :)) ' , pozdravna je poruka, koja vas dočekuje na Facebook stranici ' Čišćenje snijega Zagreb'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ledena prijetnja Nije imala pojma da će je korak u pravi trenutak spasiti od smrti Slika nije dostupna Provjerite kako se prijaviti Bandić poziva studente da čiste snijeg, nudi honorar

Stranicu je pokrenuo 22-godišnji student Vladimir Mustapić i to samo dan prije Badnjaka prošle godine, nakon prve 'snježne oluje', koja je zatrpala Zagreb. Htio je pomoći prvenstveno starijim i bolesnim osobama, koje nisu same mogle očistiti velike količine snijega, a i malo si 'pokrpati' studentski džeparac. U akciji mu se odmah pridružio prijatelj i kolega s Tehničkog veleučilišta Semir Taletović.

' Svi naši prijatelji su putem Facebook-a podijelili tu informaciju o našoj stranici, tako smo krenuli sa čišćenjem, a zadnjih dana, nakon novog snijega, ne stižemo odgovoriti na sve pozive. I vi imate pravu sreću što ste nas uspijeli dobiti na telefon ', ispričao je Semir za Dnevnik.hr. Od prošlog vikenda, kaže, nisu stali. Ekipa sad broji već 15-tak studenata.

' Radimo po čitave dane. Buđenje najkasnije u pola 7 ujutro, na terenu smo od pola 8 i tako sve do navečer, uglavnom oko 22 sata samo padnemo mrtvi umorni u krevet '.  

Ljudima poručuju kako žele svima pomoći, ali jednostavno fizički ne stignu, pa mole za strpljenje. I gradonačelnik Bandić je sinoć pozvao studente na akciju čišćenja snijega, pa ako ste zainteresirani iz Gradskog poglavarstva upućuju da se javite Studentskom servisu u Savskoj.

Vjerujemo kako će se i brojni drugi studenti odazvati pozivu gradonačelnika

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene