Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facebook akcija

'Možda Hrvati i jesu predebeo narod, ali nemojte na nama popravljati prosjek'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti diljem Hrvatske bune se zbog povećanja cijena menija u menzama. U tu svrhu napravili su i Facebook stranicu koja je u svega nekoliko dana privukla više od 16 tisuća studenata.

Facebook stranica 'Peticija za vraćanje starih cijena u menzama' okupila je već više od 16.000 studenata nezadovoljnih poskupljenjem cijena studentskih obroka. 'Primorani poskupljenjem od 30 i više posto u menzama počinjemo s okupljanjem dovoljnog broja ljudi s kojom krećemo u borbu za vraćanje starih cijena u menze', stoji u opisu dotične stranice.

Pročitajte i ovo Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti" Andrej Grubišić, financijski stručnjak inflacija će rasti Stručnjak o porastu cijena: "Rekao bih da nećemo imati klasičnu nestašicu proizvoda. Neke stvari morat ćemo trošiti u manjim količinama..."

A evo i što kažu neki od nezadovoljnih studenata:

Meni čak povećanje cijene ne bi toliko smetalo da se uz to stvarno pobrinulo za zdravlje studenata - raznolikiji meniji (a ne stalno jedno te isto crvenosmeđe s****), više voća, raznolikije salate (ne stalno kupus), nekad salata kao glavno jelo, da ne plivaju stvari u ulju itd. Onda bih barem znala da jedem ono što želim, potrudila bih se da se ne baci i ne bi mi bilo žao dati par kuna vise na zdraviji/finiji/poželjniji obrok. Ovako su cijene išle gore, a i dalje jedemo isto. Pohano, grah varivo i krumpir. :S

I mi studenti smo javnost. Niste ni svjesni koliko jaka i utjecajna…

Možda Hrvati i jesu predebeo narod, ali nemojte na nama studentima popravljati prosjek kako bi se dopali nekom zavodu za statistiku iz EU. Oni nisu Vaša budućnost već mi!

Zašto ne uvedu studentsku trgovinu, pa da si kupim kilu banana ili krumpira ili paket mlijeka ... Pa neka bude i tih 50% subvencionirano, ali bi bar znali što jedemo, na taj način bi pomogli studentima najviše, a ne ovako kao sada kad jedemo one bučkuriše, salate pune puževa i zemlje, žohara, glisti i ostale gamadi.

Treba se cijela Hrvatska dići na noge tj. svi studenti i tražiti povratak istih cijena u menze ... Nećemo valjda mi studenti plaćati 3x veće cijene u menzi nego sto možemo kupiti u dućanu ili velikim trgovačkim centrima ...

Iako se mnogi bune zbog previsokih cijena i putem ove peticije pokušavaju vratiti stari cjenik, velik je broj i onih koji se s ovakvim načinom utjecanja na Ministarstvo i povratka starih cijena baš i ne slažu. Neki misle da poskupljenje menija nije ništa zbog čega bi se trebalo buniti, dok drugi smatraju kako stranica na Facebooku nije prvo sredstvo postizanja ovakvog cilja.

Možda bi bilo korisnije da se napravi prava i legitimna peticija... Stranica na FB je slabo oružje...

Hvale vrijedna akcija, izuzmemo li činjenicu da nikog na vlasti ne bole tri ku*** za internetske peticije.

Nema baš koristi od peticije preko fejsa. Ovdje se žalimo, a ovi naši majmuni u odijelima a.k.a političari piju kavu i boli ih briga. Treba se ujediniti i pokazati klaunovima da nismo marionete - manje riječi, više djela. Pasivno žaljenje nije od koristi.

Prosvjedom protiv menze samo ćete dokazati kako ste apatična i glupa masa kojoj je stalo samo do guzice! Najava o ukidanjima studenskih prava na zdravstveno osiguranje i stalno povećanje školarina nisu vam bili dobri motivi za ustanak!?! I sad umjesto da poskupljenje u menzi bude samo kap koja je prelila čašu, ono vam je glavni razlog!!!! Baš ste jadni!

>> Studenti ogorčeni: Hrana je loša i preskupa

Studenti su na ovu stranicu postavili i nekoliko fotografija obroka u menzama u kojima su pronašli muhe, gliste, puževe i slično.

Novim pravilnikom o studentskoj prehrani cijena menija veća je za 2 kune i deset lipa, a smanjio se i iznos državnih subvencija za studentske obroke. Smanjenim subvencijma na prehranu studentima ministarstvo planira uštedjeti 10 do 15 % ukupunog iznosa koji se troši na prehranu. Taj novac koji bi se uštedio dobili bi siromašni studenti kroz stipendije.

Podupirete li studente ili smatrate da su povećanja cijena opravdana? Jeste li i vi imali sličnih iskustava u menzama? Javite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene