Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno s pirotehnikom!!!

Strašne ozljede: 'Krv je tekla na sve strane, iz ruke, noge, glave...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantan događaj u Pribislavcu opet je potvrdio kako nestručno rukovanje pirotehnikom može imati kobne posljedice. Razgovarali smo s ocem stradalog mladića.

Mladić je u kuhinji obiteljske kuće vadio barut iz nekoliko petardi. Želio je napraviti veliku improviziranu napravu koju je zamotao selotejpom. No, u jednom je trenutku dok je pokušavao ugurati fitilj izazvao eksploziju.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u Parizu Urušilo se pročelje zgrade VIDEO Eksplozija u Parizu: Više ozlijeđenih, neki su u teškom stanju. Pretražuju se ruševine

'On je probao napraviti jednu veću petardu od nekoliko manjih da bi to bila jedna jača eksplozija', ispričao je mladićev otac Mladen Kranjec. U eksploziji je lakše ozlijeđena i njegova majka. Njegove ozljede su strašne, liječnici su mu morali spajati ozlijeđene dijelove prstiju.

>> Mladić teško ozlijeđen u eksploziji dok je palio barut iz petardi

'Kako je on probušio čavlom taj papir došlo je do iskre i do eksplozije. Krv je tekla na sve strane, iz ruke iz glave iz desne noge', rekao je otac teško ozlijeđenog mladića. 'Pacijent je zadobio teške ozljede šake, natkoljenice, oka. To je sanirano, ali tek predstoji daljnji niz operacija kako bi se njegova šaka očuvala i da ima život sa što manje invaliditeta', izjavio je plastični kirurg dr. Zoran Veir iz KBC-a Zagreb.

Ipak, prema posljednjim informacijama rekonstrukcija šake je uspjela, mladić je stabilno, no zbog velikih bolova i dalje prima terapiju s analgeticima. Upozorenja policije o opreznom rukovanju s pirotehnikom nažalost nisu pomogla. 'Petarde, kao što vidite, nisu igračke', rekao je ministar Ranko Ostojić. Policija to ponavlja od 1990. godine, kad su legalizirane.

'Zabranjeno je vađenje ekplozivne smjese i nabijanje u razne cijevi i izrađivanje nekakvih mega naprava', rekao je Tomislav Vujec iz Protueksplozivnog odjela MUP-a.

Šokirani roditelji savjetuju drugima da ne budu popustljivi i da djeci odmah oduzimaju opasne eksplozivne naprave. 'Što sam trebao napraviti, ja sam trebao kao roditelj silom ga prisiliti i uzeti mu tu napravu i petarde i baciti ih nekamo gdje ih ne bi mogao naći', rekao je mladićev otac. Prošle je godine unatoč svim upozorenjima policije bilo 11 teško i 20 lakše ozljeđenih od pirotehnike. Iako je možda teško pojmiti, ali blagdani bez petardi su mogući.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene