Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva modela

Stožer predložio da kafići u Vukovaru na Dan sjećanja ne rade, Penava udara kontru: "Ako žele, mogu raditi"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr
Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije predlagao je da ugostiteljski objekti u gradu Vukovaru ne rade u utorak i srijedu, 17. i 18. studenog, no vukovarski gradonačelnik Penava kaže da će moći raditi do 21 sat.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je kako će ugostiteljski objekti u tom gradu i danas, ali i sutra kada se obilježava Dan sjećanja, moći raditi do 21 sat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još malo i ovaj prizor bit će stvarnost Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja otkrila koliko će kafića otvoriti svoje terase i zašto su tražili da se dopusti bar tiha glazba: "Još nemamo ništa napismeno" Ugostitelji, ilustracija Vjeruju u bolje sutra Ugositelji reagirali nakon poteza vlasnika kafića u Rijeci: "Obustavite paljbu, pred državom ne stoje neprijatelji"

"Na sastanku održanom 10. studenoga 2020. u Zagrebu s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite donesena je Odluka, s obzirom na epidemiološku situaciju, da ugostiteljski objekti na području grada Vukovara rade do 21 sat. Poštujući takvu odluku, Grad Vukovar donio je Odluku o ograničavanju radnog vremena za ugostitelje do 21 sat za dane 17. i 18. studenoga 2020.

U nedjelju, 15. studenoga 2020., pojavila se inicijativa Županijskog stožera da ugostiteljski objekti na dan 18. studenoga budu zatvoreni. Grad Vukovar je nakon toga izašao s prijedlogom načina rada ugostiteljskih objekata kojim bi se njima omogućilo da biraju jedan od dva modela rada, odnosno da rade do 21 sat ili da ne rade na dan 18. studenoga, uz nadoknadu štete.

Kako do ovog trena nije stigla Odluka Nacionalnog stožera, Grad Vukovar i dalje se vodi svojom prvotnom Odlukom, odnosno da ugostiteljski objekti na dane 17. i 18. studenoga 2020. rade do 21 sat", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene