Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Foto: DNEVNIK.hr

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije predlagao je da ugostiteljski objekti u gradu Vukovaru ne rade u utorak i srijedu, 17. i 18. studenog, no vukovarski gradonačelnik Penava kaže da će moći raditi do 21 sat.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je kako će ugostiteljski objekti u tom gradu i danas, ali i sutra kada se obilježava Dan sjećanja, moći raditi do 21 sat.

Vezani članci Koronavirus u Wuhamu Tamo gdje je noćna mora počela: Prije godinu dana u karantenu je stavljen grad od 11 milijuna stanovnika. Činilo se nestvarnim Život tijekom pandemije koronavirusa, Sarajevo Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno"

"Na sastanku održanom 10. studenoga 2020. u Zagrebu s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite donesena je Odluka, s obzirom na epidemiološku situaciju, da ugostiteljski objekti na području grada Vukovara rade do 21 sat. Poštujući takvu odluku, Grad Vukovar donio je Odluku o ograničavanju radnog vremena za ugostitelje do 21 sat za dane 17. i 18. studenoga 2020.

U nedjelju, 15. studenoga 2020., pojavila se inicijativa Županijskog stožera da ugostiteljski objekti na dan 18. studenoga budu zatvoreni. Grad Vukovar je nakon toga izašao s prijedlogom načina rada ugostiteljskih objekata kojim bi se njima omogućilo da biraju jedan od dva modela rada, odnosno da rade do 21 sat ili da ne rade na dan 18. studenoga, uz nadoknadu štete.

Kako do ovog trena nije stigla Odluka Nacionalnog stožera, Grad Vukovar i dalje se vodi svojom prvotnom Odlukom, odnosno da ugostiteljski objekti na dane 17. i 18. studenoga 2020. rade do 21 sat", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Grada.