Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Novi tim premijerke Kosor

Što 'skrivaju' imovinske kartice novih ministara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred novim ministrima težak je zadatak, a nas zanima što su stekli do trenutka kad su sjeli na minstarske fotelje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Slika nije dostupna Novi ministri službeno preuzeli dužnost 'Radni dan kao svaki drugi, mora se raditi'

Nova ministrica financija Martina Dalić je od 2008. godine na mjestu državne tajnice s plaćom od 13.850 kuna. Što se tiče nekretnina suvlasnica je stana od 90 m2 u Zagrebu koji je vrijedan 110 tisuća eura. Stan je pod hipotekom kao i i drugi, također u Zagrebu, od 140 kvadrata vrijedan 700 tisuća kuna.

Ostale pokretnine su vrijedne oko 600 tisuća kuna i opterećena je kreditom od 240 tisuća eura. Također, posjeduje udjele u Ini, HT-u, Istraturistu, Jadranturistu i Atlanticu. To su podaci iz 2007. godine.

S mjesta državne tajnice Martina je otišla u privatni sektor.

>> Tri cilja nove Vlade: Izlazak iz krize, EU i borba protiv korupcije

Ministar obrane Davor Božinović je kao državni tajnik za politička pitanja u MVP imao plaću od 17.434 kune. Vlasnik je stana od 132 kvadrata u Zaprešiću vrijednog 210 tisuća eura koji je pod hipotekom. Supruga mu vozi BMW 5 koji je kupljen na tvrtku i preko leasinga, a supruga je vlasnica još jednog stana od 38 kvadrata u Zaprešiću.

Mesić osigurao i grobnicu

Novi ministar kulture Jasen Mesić radio je kao državni tajnik u Ministarstvu kulture s plaćom od 16.369 kuna. Suvlasnik je jednog stana u Zagrebu od 49 kvadrata i vlasnik drugog stana u Zagrebu od 43 kvadrata koje je dobio u nasljedstvo. također, vlasnik je grobnice u Zagrebu. Raspolaže s ušteđevinom od 250 tisuća kuna, što se u svibnju 2009 nadopunilo u kartici s još dodatnih 7 tisuća eura.

>> U Novu s novim ministrima: Dolaze Mesić, Božinović, Dalić i Bačić

Branko Bačić koji je zamijenio Marinu Matulović Dropuljić na čelno mjesto ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva dosad je primao saborsku plaću od 18.192 kune. Vlasnik je kuće od 160 metara četvornih u Blatu na Korčuli, kao i vikendice u istom mjestu iste veličine vrijedne 500 tisuća kuna. Također, posjeduje stan u Zagrebu od 42 kvadrata i zemljišta od 2,5 hektara u Veloj Luci i dosad je uštedio skoro 38 tisuća eura.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene