Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministri službeno preuzeli dužnost

'Radni dan kao svaki drugi, mora se raditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministri službeno su preuzeli svoje ministarske dužnosti.

'Radni dan kao svaki drugi, mora se raditi', poručila je nova ministrica financija Martina Dalić žureći na svoje novo radno mjesto. Kolega ministar MZPOU-a, Branko Bačić, dodao je da se nada kako će se polako početi sa zacrtanim planovima dok ministar kulture Jasen Mesić poručuje da će sve biti super.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

U četiri ministarstva, obrane, financija, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te u ministarstvu kulture izvršena je primopredaja dužnosti, a nakon što je Hrvatski sabor jučer, na prijedlog predsjednice Vlade, iskazao povjerenje novim ministrima.

>> Novi ministri jednoglasni kako im je godina dana dovoljna

>> Prihvaćeni svi novi ministri i potpredsjednici Vlade

>> VIDEO: Što čeka nove ministre?

Hrvatski sabor je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici za novu ministricu financija potvrdio Martinu Dalić, za novog ministra obrane Davora Božinovića, za ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića, a za novog ministra kulture Jasena Mesića.

Bivši ministri aktivirali su zastupničke mandate pa su se tako u zastupničkim klupama našli Ivan Šuker, Branko Vukelić, Marina Matulović Dropulić i Božo Biškupić. (A.E./J.G./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene