Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica Nadzornog odbora

Što će biti s Inom nakon megaafere? "U četvrtak bi na posao trebalo doći šest novih članova Uprave"

Nadzorni odbor Ine odlučuje o razrješenju tri hrvatska člana Ine koji nisu podnijeli ostavke, a prema najavama premijera Andreja Plenkovića neće dobiti otpremnine.

Na sjednici bi se trebala imenovati i tri nova člana Uprave. Prije su predloženi Miroslav Skalicki i Hrvoje Šimović, a Vlada je u utorak predložila i Marina Zovka, trenutačno člana Uprave Plinacroa. Oni bi s poslom u Ini trebali započeti sutra.

Pred sjedištem Ine u Zagrebu sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"Sjednica Nadzornog odbora započela je prije dva sata. Očekivalo se da će malo dulje trajati s obzirom na to da je pred članovima Nadzornog odbora na stolu i izvještaj o onome što je utvrdila interna revizija u samoj Ini. Pitanje je jesu li pronašli još spornih ugovora poput onog spornog ugovora o prodaji prirodnog plina u aferi u kojoj se sumnja da je Ina oštećena za oko milijardu kuna", izvijestila je Krajinović.

Pročitajte i ovo Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović i Emanuel Kovačić milijunske otpremnine Pogledajte što su neki od Vladinih kandidata za nove hrvatske članove Uprave Ine ranije govorili za Dnevnik Nove TV

Pročitajte i ovo INA Ostaje do ponedjeljka Mariji Ratkić našli zamjenu, izbacili iz stranke, a za dlaku joj izmakao i izlazak iz Remetinca

Pitanje je, kazala je Krajinović, i hoće li javnost biti obaviještena o samom izvještaju. "U utorak su iz Ine na upit Dnevnika Nove TV odgovorili da će nalaze interne istrage dalje proslijediti nadležnim tijelima", poručila je.

"Jedno od ključnih pitanja na sjednici jest i kako će pri razrješenju članova Uprave u odlasku riješiti i problem njihovih otpremnina na koje oni imaju pravo prema ugovoru. Premijer Plenković je rekao da postoji model. Vidjet ćemo hoće li obavijestiti javnost. Najavili su da če i objaviti pisano priopoćenje", kazala je.

U četvrtak bi u Inu na posao trebalo doći šest novih članova Uprave.

"Riječ je o tri člana Uprave iz redova mađarskog MOL-a. Vlada je predložila tri hrvatska člana. Od njih se očekuje, kako se neslužbeno može čuti, da donesu svoj plan nakon analize kako bi trebao izgledati način upravljanja u Ini. Plenković nije zadovoljan ovim postojećim nakon ove afere", izvijestila je Krajinović.

"Neslužbeno se može čuti kako nije isključeno da će se od njih očekivati da donesu plan o budućim iznosima plaće, bonusa i otpremnina za članove Uprave. Znamo da su ovi do sada imali izdašna primanja. Neki od njih su prošle godine zaradili ukupno oko dva milijuna kuna bruto", zaključila je reporterka Krajinović.

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene