Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvoje Hrešić nakon sastanka koalicije

Uoči parlamentarnih izbora u BiH: "Upozorili su da se Hrvate opet stavlja u nepovoljnu poziciju"

O Ini su danas razgovarali i koalicijski partneri. Bio je to prvi njihov sastanak nakon dva tjedna, na kojem im je predstavljen prijedlog da za trećeg hrvatskog člana Uprave Ine ide Marin Zovko.

Svi koalicijski partneri stava su da dosadašnji hrvatski članovi uprave Ine ne bi trebali dobiti otpremnine. Uz to, razgovarali su i o sutrašnjem aktualnom prijepodnevu u Saboru, odnosno o dosadašnjim anti-inflatornim mjerama i njihovim učincima.

"Postoji sukladno pozitivnim propisima u Republici Hrvatskoj, postoje elementi koji nadzornom odboru koji imenuju upravu omogućava da raskinu ugovor s članom uprave, a da mu se pritom ne priznaju prava iz ugovora, odnosno u ovom konkretnom slučaju, pravo na otpremninu, znači postoji mogućnost, zakonom je definirana, a da to poslije može biti predmet spora to ja sada ne mogu prejudicirati", kazao je Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija OSUDILI REZOLUCIJU Hrvatski narodni sabor BiH o rezuluciji Bundestaga: "Poziv na rušenje Daytonskog sporazuma"

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić se javio ispred središnjice gdje su se sastali utemeljitelji stranke.

"Njihova najvažnija tema su parlamentarni izbori u BiH ovog vikenda. Upozorili su da se Hrvate opet i na ovim parlamentarnim izborima stavlja u nepovoljnu poziciju, da nemaju sva prava zajamčena Daytonskim ugovorom te da će i ovi izbori biti na svojevrsni način nepravilni i da neće sadržavati sve elemente konstitutivnosti Hrvata u BiH", kazao je Krešić.

Pročitajte i ovo INA - 2 na telefonskoj sjednici Vlada objavila koga predlaže za trećeg člana Uprave Ine

Kako je Krešić dodao, svejedno su ih pozvali Mario Kapulica i njegovi suradnici da izađu u što većem broju na izbore. Obratili su se i bošnjačkim predstavnicima koje su tražili da ne zloupotrebljavaju političku nedorečenu situaciju i da misle o budućnosti BiH", zaključio je Krešić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene