Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plodovi mašte

Što bi za hobi imao jedan radnik brodogradilišta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi svoja znanja, vještine i kompetenciju čak i više mogu izraziti putem hobija. Kada se prije 5 godina zaposlio u talijanskom brodogradilištu, jedan Istranin nije ni sanjao da će izrađivati keramičke skulpture.

Dugogodišnji naporan rad u brodogradilištu Dragoljub Bomeštar je odlučio kreativno obogatiti. Slobodno vrijeme zamijenio je izradom minijaturnih skulptura. 'Da ne bi to vrijeme provodio vani trošeći novac i provodeći vrijeme bezveze', rekao je Dragoljub.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''POSLOVNE POTEŠKOĆE'' Trgovački sud prihvatio Debeljakov zahtjev: Otvoren predstečajni postupak za Brodosplit Slika nije dostupna MINISTAR U SPLITU Banožić o Rafaleima i Milanovićevim optužbama: "Ne znam kako netko može tumačiti da je netko nešto maznuo"

Do sada je izradio brojne primjerke svoje mašte, no jedrenjak Venezia jedan je od najdražih. 'Radio sam ga inače šest mjeseci, svaku večer od 16, 17 sati, četiri dana tjedno, jer vikendom dolazim u Pulu', dodao je Dragoljub.

Uz keramiku koristi i istarski kamen

Ostaci keramike, koja inače služi zavarivačima kao vrsta kalupa, postali su baza jedrenjaka. 'Brod se sastoji od nekih 12 vrsta keramika, a imam dodatni materijal koji su špaga, koža, brusne ploče', rekao je Dragoljub. Zadnjih mjeseci u svoj rad uključio je i istarski kamen.

'Pronalazim to na području Pule i onda radim te kuće', rekao je. Svaki primjerak plod je mašte, osim Augustovog hrama koji simbolizira ljubav prema rodnom gradu. U izradi je i sljedeći veliki projekt.

'Od kamena sam počeo raditi Arenu. Vremenski ne znam koliko će mi trebati, ali znam da će mi trebati sigurno godinu dana', rekao je Dragoljub. Godina dana nije mnogo, kada je posvećena ispunjenju dugo sanjanog sna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene