Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk u Croatia Airlinesu počet će 26. veljače u 6 sati ujutro, navodno je odlučio Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova.


Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova koji okuplja stjuardese i stjuarde štrajkat će dok se ne potpiše prihvatljiv Kolektivni ugovor ili do odluke o prekidu koju će donijeti štrajkaški odbor, a vjerojatno će im se pridružiti i piloti, piše Večernji list. 'Odluku ćemo donijeti ovih dana na izvanrednoj skupštini. Piloti su već u dvije sindikalne ankete gotovo jednoglasno podržali štrajk', rekao je Vedran Sović, član Izvršnog odbora Hrvatskog sindikata prometnih pilota.

Vezani članci Slika nije dostupna Mišetić: Uvijek smo otvoreni za pregovore Slika nije dostupna 'Smanjivanje prava u CA dovodi u pitanje sigurnost putnika'

Prema pisanju lista, uprava CA odlučila se na niz restriktivnih mjera koje pogađaju zaposlene. Desetpostotno smanjenje boda za osnovicu obračuna plaće, smanjenje dnevnica, regresa i niza drugih prava donosi 15 do 45 posto manje prihode zaposlenima u CA. 'Bezbolnije bismo se odrekli nekih prava kad bi znali da se žrtvujemo za kompaniju, a ne za to da bi menadžeri zadržali svoja prava', rekao je Hrvoje Humek, član Izvršnog odbora SKOZ-a te dodao kako će posao biti odrađen u slučaju prijevoza pacijenata ili organa za transplantaciju. Večernji list u posjedu je ispisa koji dokazuje da je jedan od menadžera CA za sebe i obitelj te djecu prijatelja kupio povlaštene karte za München, a onda njima putovao na duljem i skupljem letu do Londona te time uštedio je 1.728 kuna na svojoj menadžerskoj plaći tajnog iznosa.