Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema letenja

Stjuardese i stjuardi najavili štrajk u Croatia Airlinesu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk u Croatia Airlinesu počet će 26. veljače u 6 sati ujutro, navodno je odlučio Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova.

Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova koji okuplja stjuardese i stjuarde štrajkat će dok se ne potpiše prihvatljiv Kolektivni ugovor ili do odluke o prekidu koju će donijeti štrajkaški odbor, a vjerojatno će im se pridružiti i piloti, piše Večernji list. 'Odluku ćemo donijeti ovih dana na izvanrednoj skupštini. Piloti su već u dvije sindikalne ankete gotovo jednoglasno podržali štrajk', rekao je Vedran Sović, član Izvršnog odbora Hrvatskog sindikata prometnih pilota.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovoreni svi uvjeti Croatia Airlines i JAT uspostavljaju liniju Zagreb-Beograd Slika nije dostupna Sinidkat prometnih pilota 'Smanjivanje prava u CA dovodi u pitanje sigurnost putnika'

Prema pisanju lista, uprava CA odlučila se na niz restriktivnih mjera koje pogađaju zaposlene. Desetpostotno smanjenje boda za osnovicu obračuna plaće, smanjenje dnevnica, regresa i niza drugih prava donosi 15 do 45 posto manje prihode zaposlenima u CA. 'Bezbolnije bismo se odrekli nekih prava kad bi znali da se žrtvujemo za kompaniju, a ne za to da bi menadžeri zadržali svoja prava', rekao je Hrvoje Humek, član Izvršnog odbora SKOZ-a te dodao kako će posao biti odrađen u slučaju prijevoza pacijenata ili organa za transplantaciju. Večernji list u posjedu je ispisa koji dokazuje da je jedan od menadžera CA za sebe i obitelj te djecu prijatelja kupio povlaštene karte za München, a onda njima putovao na duljem i skupljem letu do Londona te time uštedio je 1.728 kuna na svojoj menadžerskoj plaći tajnog iznosa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene