Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnicima većine hrvatskih gradova stižu nova poskupljenja i rezovi.


Gradski prijevoz neki zagrebački umirovljenici možda će uskoro plaćati. Pravo na besplatan prijevoz imaju oni kojima je mirovina niža od 3200 kuna. Grad razmišlja o smanjenju tog praga.

Vezani članci Slavlja na trgovima Spektakularni vatrometi za doček Nove godine diljem Hrvatske Slika nije dostupna Linić: Svjestan sam da je Vlada većinu tereta prebacila na građane

Grad Zagreb u proračunu za 2015. godinu ostaje bez 780 milijuna kuna.

A iako u Gradu kažu da će uštede potražiti bez rezanja socijalno najugroženijim skupinama manje novca moglo bi biti za pučku kuhinju.

Dio novca mogao bi izgubiti i Dinamo. 'Mislim da je osnovna obaveza gradske uprave da osigura mogućnost bavljenja sportom za najširi krug građana osobito djece', kaže zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Vlada ne odustaje: Nastavljaju pripreme za uvođenje novih poreza

Split koji ostaje bez šeszdesetak milijuna kuna ide na povećanje komunalne naknade. No gradonačelnik uvjerava - računi ostaju isti. '1 siječnja za oko 10 %, međutim smo vodili računa da građani ne plaćaju više, dakle istovremeno smo ukinuli za građane Splita plaćanje naknade za sanaciju Karepovca', kaže Ivo Baldasar.

Rijeka će imati oko 50 milijuna kuna manje. Slijede uštede u investicijama, sportu, kulturi..

Izmjene zakona kojima država ubire 85 posto poreznih prihoda, a lokalna samo 15 - teret je koji će osjetiti građani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook