Grmljavina (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Grmljavina (Foto: Borna Filic/PIXSELL)

Iskoristite toplo i lijepo vrijeme prije vikenda, jer za vikend slijedi promjena i pad temperatura uz grmljavinsko nevrijeme i sjeverne vjetrove.


Nakon vremenski lijepog ljetnog četvrtka i petak će biti sličan, a zamjetna promjena vremena nastupit će sredinom vikenda. U petak uutro će biti malo oblačno, na kopnu tiho i razmjerno svježe, dok će u obalnom području Jadrana puhati topla, slaba i umjerena bura.

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj petak će biti sunčan i vrlo topao, topliji nego u četvrtak, s popodnevnom vrućinom, koju će malo olakšavati slab vjetar. Svima koji pate od alergija i upozorenje zbog visoke koncentracije peluda ambrozije.

Biometeorološke okolnosti činit će meteoropate nervoznima.

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici sunčano i vrlo toplo. Na moru i uz more puhat će maestral, a u gorskoj Hrvatskoj popodne jugozapadnjak. Popodnevna vrućina moguća je čak i u gorskoj Hrvatskoj.

Sutra u Dalmaciji sunce, žega i vrućina. Popodnevna temperatura u Zagori i donjem toku Neretve oko 35 Celzijevih stupnjeva, Na moru i u primorju malo će osvježavati maestral.

Pokazatelji ultraljubičastog zračenja visoki i vrlo visoki. Stoga, Oprez!

U subotu će na kopnu najprije biti sunčano i vrlo vruće, a u drugom dijelu dana na zapadu pogoršanje uz grmljavinsko nevrijeme.

U nedjelju će se kiša i nevrijeme proširiti i na Slavoniju, a zahlađenje sa sjevernim vjetrovima posvuda. U ponedjeljak će biti svježe uz djelomično razvedravanje.

Na Jadranu će u subotu biti sunčano i vrlo toplo uz jugo, a potkraj dana na sjeveru uz nevere. U nedjelju nevere i kiša bit će i drugim dijelovima Jadrana, uz zahladnjenje s olujnom burom.

U ponedjeljak slijedi smirivanje vremena uz slabljenje bure. Nakon toga i postupno proljepšanje vremena.