Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostavio Prgometa

Petrina osnovao klub s HSU-om: 'Bliža mi je umirovljenička problematika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina napustio je Klub zastupnika Hridi i osnovao zajednički klub s dvoje HSU-ovih zastupnika Silvanom Hreljom i Marijom Ilić.

"Zajednički klub dogovorili smo ranije, još prekjučer smo u saborsku proceduru uputili zahtjev za registraciju kluba, no kolega Petrina trebao je još potpisati izjavu da istupa i staviti potpis da istupa iz kluba koji je formirao sa strankom Hrid i od danas i službeno imamo Klub HSU-a i Nezavisne liste Stipe Petrine", potvrdio je Silvano Hrelja.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Pojasnio je kako je inicijativu za formiranje zajedničkog kluba pokrenuo HSU. "Pitali smo ga bi li nam se htio pridružiti jer nam je falio jedan zastupnik za klub, a on je odgovorio kako mu je bliska umirovljenička problematika te kako je i sam blizu umirovljenja", rekao je Hrelja koji se nada da će HSU s Petrinom ostvariti i stratešku suradnju u Dalmaciji, gdje primoštenski gradonačelnik ima solidnu stranačku logistiku i vijećnike u županiji i nekim općinama.

Sabor: Dogovorena podjela odbora, sastavi idući tjedan

Klub u Saboru može osnovati najmanje troje zastupnika, a Klub zastupnika HSU-a i Nezavisne liste Stipe Petrine dvanaesti je osnovan u ovom sazivu.

Stipe Petrina  je pojasnio kao nije riječ o nikakvim razmiricama s HRID-i Drage Prgometa te kako je još prije najavio da će ići u klub zajedno s umirovljenicima. "Nikakvih razmirica nije bilo. Njih je u HRID-i troje i imaju saborski klub, a ja sam još prije rekao ići s umirovljenicima kako bi i oni imali klub. Možda je na prvi pogled ispalo ružno, ali ja gospodi iz Hridi nikada nisam potpisao", pojasnio je Petrina.

I Drago Prgomet ističe kako je "načelno bilo tako" te napominje kako nije riječ o bilo kakvim razmiricama s Petrinom. "Načelno je bilo tako, a on je na početku razgovora o zajedničkom izlasku najavio da će ako bude nedostajalo HSU-u ići s njima", rekao je Prgomet.

Ustvrdio je i kako zastupnički klub HRID-i ostaje izvan bilo koje koalicije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene