U Hrvatsku je stigao prvi vlak sa češkim turistima. Linija će iz Praga do Splita i Rijeke prometovati svakodnveno sve do rujna. Slične linije najavljene su i iz Slovačke, Austrije i Mađarske.

Galerija Stigao prvi vlak sa češkim turistima - 1 Stigao prvi vlak sa češkim turistima - 2 Stigao prvi vlak sa češkim turistima - 3 +0 Stigao prvi vlak sa češkim turistima - 4

Češki željeznički prijevoznik doveo je prve ovosezonske turiste iz Praga u Rijeku i Split, linijom koja će prometovati sve do kraja rujna, u srcu sezone svakodnevno.

Danilo Latin Hrvatski ribari nakon snimki meduza na talijanskoj strani Jadrana: "U proteklih mjesec dana mi gotovo da ih nismo uočili"

Kapacitet vlakova je petnaest vagona pa odjednom može stići šesto putnika, koji se potom autobusima prevoze do željene destinacije na našoj obali. Prema podacima ove češke tvrtke u Hrvatsku su na ovaj način u dvije godine doveli sto pedeset tisuća putnika. Slične linije najavljene su iz Slovačke, Austrije i Mađarske.

Turisti koji su se oteli kontroli - 1 Galama, uriniranje, konzumacija opijata... Split i prije srca sezone muče veliki problemi: "To je kuga i kolera"

"Zajednički smo prvi put tu, ali puno nas dolazi s obiteljima na odmor u Hrvatsku“ rekao je češki turist za Dnevnik Nove TV. Na pitanje zašto su odabrali vlak, kažu: "Jer je tako najugodnije. Ukrcate se u Pragu i idućeg jutra ste na odredištu".

"Ne morate plaćati gorivo koje je u današnje vrijeme jako skupo. Mislim da je to najveća prednost kad ljudi biraju između automobila i vlaka. Također, vlak je udoban, umjesto da vozite 10-12 sati, možete prespavati“, rekao je Kristian Kula, predstavnik češkog prijevoznika. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju