Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirala Turistička zajednica

Hoće li ovo ugroziti sezonu? Češki mediji pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih se dana u češkim medijima pojavila vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu. Zbog svega je reagirala i Turistička zajednica Istarske županije.

Lažna vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu posljednjih se dana masovno pojavljuje u češkim medijima. Jedan je češki magazin otišao toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia "prekrivene prozirnim ljigavim želeom". Uz to je istaknuto da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

Lažna informacija o poplavi meduza uznemirila je goste iz Češke i Slovačke te su Turističkoj zajednici Istarske županije poslali upite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BUNDEK, JARUN, DALMACIJA "Užas koliko ih ima": Najezda mušica u Hrvatskoj, stručnjakinja objašnjava o čemu se radi i ima li pomoći

Pročitajte i ovo Pelud u moru - 4 ŽUTE NAKUPINE Što se to događa s morem na Kvarneru? "Uslijed povoljnih atmosferskih prilika kao što je nagli porast temperature..."

Direktor tamošnje Turističke zajednice Denis Ivošević rekao je za Glas Istre kako je ovog tjedna poslano priopćenje češkim i slovačkim medijima o stvarnom stanju u Jadranu.

Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Zaključio je kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene