Poplava u Crikvenici, arhiva (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Poplava u Crikvenici, arhiva (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za Grad Crikvenicu, zbog šteta od poplave nakon velike kiše koja je na tom području padala 16. rujna ove godine.


Zahtjev za proglašenje elementrane nepogode uputilo je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Crikvenice. Iz županijske uprave navode da se od povjerenstva očekuje da u roku od osam dana izradi izvješće s procjenom ukupne štete, da se izviješće unese u Registar šteta od elementarnih nepogoda i dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Vezani članci Oluja u Japanu (Foto: AFP) - 2 Snažna oluja pogodila Japan: Više od 800.000 ljudi mora napustiti domove, ima i poginulih Crikvenica (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Preživjeli noćnu moru u Crikvenici: "Prišao nam je s leđa, udarao mog sina, vrištao je od bolova"

Na području Crikvenice je 16. rujna u ranim jutranjim satima palo više od 183 litre kiše po četvornom metru. Voda je prodrla u stambene i poslovne objekte, a nepogodom je zahvaćeno područje od oko 200 hektara. U stambenim i poslovnim objektima oštećena je imovina i oprema fizičkih i pravnih osoba, a po prvim procjenama, šteta je veća od 15 milijuna kuna.

Posljedice nepogode nije moguće sanirati iz proračuna Grada Crikvenice, pa je proglašena elementarna nepogoda, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije. (Hina)