Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za Grad Crikvenicu, zbog šteta od poplave nakon velike kiše koja je na tom području padala 16. rujna ove godine.


Zahtjev za proglašenje elementrane nepogode uputilo je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Crikvenice. Iz županijske uprave navode da se od povjerenstva očekuje da u roku od osam dana izradi izvješće s procjenom ukupne štete, da se izviješće unese u Registar šteta od elementarnih nepogoda i dostavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Vezani članci Potres kod Crikvenice Potres magnitude 2,3 zatresao zaleđe Crikvenice! Slika nije dostupna FOTO Ovako je Zagreb izgledao na DANAŠNJI DAN prije 49 godina

Na području Crikvenice je 16. rujna u ranim jutranjim satima palo više od 183 litre kiše po četvornom metru. Voda je prodrla u stambene i poslovne objekte, a nepogodom je zahvaćeno područje od oko 200 hektara. U stambenim i poslovnim objektima oštećena je imovina i oprema fizičkih i pravnih osoba, a po prvim procjenama, šteta je veća od 15 milijuna kuna.

Posljedice nepogode nije moguće sanirati iz proračuna Grada Crikvenice, pa je proglašena elementarna nepogoda, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije. (Hina)