Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u provjerenom

Dok se poduzetniku sudi, žena koja je kupila stan u centru Osijeka mora ga opet kupiti, i to na dražbi Fine!

Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 11
Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 11 Provjereno
Aktualno Galerija Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 11 Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 11 Foto: Provjereno Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 10 Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 10 Foto: Provjereno Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 9 Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 9 Foto: Provjereno Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 8 Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 8 Foto: Provjereno +5 Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 7 Galerija 1/10 >>
Direktori Kappe su bili prijavljeni DORH-u za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Prijava je odbačena, a žena koja je kupila stan u Kappa Business Centru strahuje od gubitka svoje nekretnine – da bi ostala u njoj, mora je još jednom kupiti i to na dražbi Fine!

Luksuzni stambeno-poslovni centar u Osijeku gradio je građevinski div Osijek Koteks, a tvrtka kćer Kappa investirala čak 29 milijuna eura – kreditima Hypo banke. I prije nego što je itko u nju uselio, iz Osijek Koteksa izašao je čovjek osumnjičen je da je kao direktor te tvrtke izvlačio novac – Drago Tadić.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Izbila je onda i afera Hypo, a nešto neobično se dogodilo i s kreditima Kappe u istoj banci pa tvrtka pod sumnjivim okolnostima odlazi u stečaj. Kupci godinama nisu mogli u svoje stanove, a jedna od njih je i Marija Brtan.

Predugovor o kupnji stana potpisala je prije 12 godina s tvrtkom Kappa i isprva je sve išlo po planu. Nakon što je uplatila zadnju ratu, nazvala je tvrtku, kaže, da potpišu ugovor i da se može upisati u gruntovnicu kao vlasnica. No, tu je zapelo – nije mogla doći do odgovorne osobe s kojom bi ugovor i potpisala.

Shvativši da u nešto više od 80 kvadrata, plaćenih oko milijun i 200.000 kuna, neće tako lako moći ući, zove odvjetnika i tuži tvrtku. Općinski sud u Osijeku 2015. donosi presudu da je ona vlasnica stana, pokrenuta je ovrha, a ona u stan ulazi tek 2017. godine. No, kada se učinilo da je priči konačno došao kraj, ona je tek počela.

Naime, investitor, tvrtka Kappa, u rujnu 2017., vrlo brzo nakon Marijinog ulaska u stan, odlazi u stečaj, a izgrađeni centar s ukupno 25 stanova u - stečajnu masu. Njen stan ne ulazi tada u stečajnu masu, ali kredit Kappe i hipoteku preuzima nova tvrtka, ponovno pokreće stečaj i njen stan želi prodati. Stan koji je platila prije 12 godina, Marija bi sada trebala još jednom kupiti ako u njemu želi ostati!

„Otišla sam na razgovor kod direktora i direktor VM Businessa mi je otvoreno rekao da će moj stan biti prodan na dražbi Fine i da će oni to pokrenuti i da se ja javim na dražbu i da bi bilo dobro da ponudim cijenu od 1650 eura za kvadrat“, priča Marija za Provjereno i dodaje: „To je sad pat pozicija. Ja sam vlasnica stana, a oni su vlasnici hipoteke. Država ne štiti mene, pravni sustav ne štiti mene.“

Nakon dugogodišnjeg izbjegavanja medija, pred kamere je odlučio stati i Drago Tadić, nekadašnji predsjednik Uprave Osijek Koteksa kojeg se tereti da je iz tvrtke izvlačio novac, radi čega je i nedavno uhićen na granici s BiH. Kazao je da je nevin i da će to dokazati u postupku te da mu je nekadašnji direktor Kappe, Ivica Crnković, prije davanja iskaza u DORH-u za prijevaru u gospodarskom poslovanju rekao kako se muljalo sa stečajem Kappe.

„On je optuživao gospodina Škorića, Marka Tadića i bivšeg Austrijanca da su oni sve to zakuhali za Kappu i da su ljude prevarili. On je rekao da su oni namjerno gurnuli Kappu u stečaj. Iz kojih razloga, meni to nije htio govoriti“, kaže Tadić i dodaje vezano uz svoj proces u Osijek Koteksu: „Želim reći da sam sto posto nevin. Ništa osim toga da mi je ta kaznena prijava namještena, a da sam ja nevin. A dokazat ćemo u postupku.“ Na pitanje tko mu je namjestio odgovara – sadašnja uprava tvrtke.

Cijelu priču i razgovor s Dragom Tadićem pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene