Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema razloga za paniku'

Uzorci iz bačvi sa Žitnjaka poslani na analizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici zagrebačkog Žitnjaka pronašli su sinoć 50 velikih metalnih bačvi iz kojih se širio neugodan miris. Posumnjali su kako bi se u bačvama mogle nalaziti otrovne tvari pa su slučaj prijavili Centru 112.

Od sinoć je na terenu policija u pratnji inspekcije zaštite okoliša te vatrogasci, a i rano jutros na teren su izašli mjerodavni kako bi utvrdili o kakvoj se tekućini radi i je li ona opasna. Velike količine, za sada nepoznatih tvari, pronađene su na livadi nedaleko od Chromosovog postrojenja na Radničkoj cesti u Zagrebu. U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili kako su bačve pronađene na terenu ograđenom žicom. U blizini se nalaze i stambene kuće pa su neki stanovnici bili u strahu od mogućeg trovanja ili eksplozije.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Thinkstock Istraga Razotkriven muškarac koji je godinama prodavao otrov te je kriv za smrt više od 130 ljudi: "On je zlo" Slika nije dostupna Običnom poštom slali ubojite kemikalije, poštar u bolnici

Uzorci poslani na analizu

'Noćas su uzeti uzorci tekućine pronađene u bačvama, a analiza će pokazati o čemu se točno radi', rekao je voditelj OKC-a PU zagrebačke Stipe Mandić. Dodao je kako policija utvrđuje u čijem su vlasništvu pronađene bačve i na čijem su zemljištu one odložene. U policiji kažu kako nema razloga za paniku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene